Megújul a burkolat

2021.07.16. 17:30

Folytatódik az Adony–Káloz út felújítása

A 6-os, 62-es és 63-as számú főúton áthaladó szakasz Fejér megye délkeleti részének egyik kiemelkedő összekötő útja.

Szűcs Zsuzska

A környékbeliek nagy álma teljesül a most kezdődő útfelújítási munkálatokkal

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Bár az áthaladó forgalom nem kifejezetten nagy, mintegy ezer autó közlekedik itt naponta, de a környéken élők számára nagy megkönnyebbülés lehet az új útburkolat. Sárosd területén már tavasszal elkészült egy 500 méter hosszú szakasz felújítása. A jelenlegi projekt munkaterületének átadására csütörtökön került sor Sárkeresztúr központjában, a munkálatok a településen áthaladó útszakaszt is érintik. Az út a 70-es években épült, azóta komoly felújításban nem volt része. A Magyar falu program keretében az útfelújítás célja a jövőben a Káloz és Sárkeresztúr közötti útszakasz teljes hosszának korszerűsítése, ez a folyamat egy 4,4 kilométeres szakasz megújulásával kezdődik.

Az út a 70-es években épült, azóta komoly felújításban nem volt része

- A mostani projekt tartalma a rossz állapotú mellékúthálózat felújítása a szokásos technikával – mondta el Molnár István. Az út két réteg aszfaltburkolatot és egy jó minőségű padkát fog kapni. A vízelvezetés is megújul, kitisztítják az árkokat, a burkolt vízelvezetőket kijavítják, ahol szükséges, kiépítik. A vízmegállásos helyeket vízelvezető szegély beépítésével szüntetik meg. A nagy volumenű beruházás során a kivitelező megközelítőleg 2500 köbméter aszfaltot fog beépíteni, 7,2 kilométernyi árkot hoznak megfelelő állapotba. A közúti jelzőtáblák is megújulnak, mintegy 100 új tábla kerül ki a tárgyalt útszakaszra. A beruházás értéke 566,2 millió forint, a kivitelező pedig a Strabag Általános Építő Kft.

A környékbeliek nagy álma teljesül a most kezdődő útfelújítási munkálatokkal
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A munkálatok előreláthatólag október közepéig fognak tartani. A forgalom félpályán jelzőőrös és jelzőlámpás segítségével biztosított lesz. Varga Gábor, Sárbogárd és térsége országgyűlési képviselője óriási gazdasági lehetőségként jellemezte a hamarosan kezdődő munkálatokat. Ezen az úton nagy a mezőgazdasági forgalom, terményszállítás zajlik, számukra is segítség a megfelelő minőségű útviszonyok kialakítása. – Ez a felújítás mind a helyieknek az M6-os autópályára való feljutását, mind a helyi vállalkozók eljutását az adonyi betározóba és Szabadegyházára megkönnyíti. Óriási öröm ez nekünk – mondta el Csutiné Turi Ibolya, Sárkeresztúr polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában