Frissen Fejérből

2021.07.23. 10:00

Elkészült a csurgói rendelő belső felújítása

Befejeződött az orvosi rendelő belső felújítása. Már csak a megpályázott új bútorok és készülékek hiányoznak.

Palocsai Jenő

Önerőből oldották meg Fehérvárcsurgón az orvosi rendelő belsejének felújítását

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Meglehetősen rossz, a mai kor követelményeinek egyáltalán nem megfelelő állapotba került a település orvosi rendelője korábban. A falat burkoló csempesorok töredezettek, repedtek voltak, ami nemcsak esztétikailag volt kifogásolható, de takarítani, fertőtleníteni sem lehetett a felületet. A problémát minél előbb meg akarta oldani a helyi önkormányzat, ezért július legelején elkezdődött az orvosi rendelő belső felújítása. A testület úgy döntött, önerőből állnak neki a munkának. Ha már belefogtak, nem álltak meg a burkolatcserénél, így teljesen megújult az egész vizesblokk, emellett új, modernebb világító berendezéseket is beépítettek, valamint a munkálatok végeztével minden helyiségben felfrissült a festés is.

Önerőből oldották meg Fehérvárcsurgón az orvosi rendelő belsejének felújítását
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Mit sem ér a megszépült rendelő, ha nincsen benne megfelelő eszközkészlet és azokat használni hivatott személyzet. Rajki Péter alpolgármester kérdésünkre elmondta: – Az önerős felújítás mellett önkormányzatunk pályázott a Magyar falu programban új orvosi eszközök beszerzésére, ezen belül EKG-készülékre, kartotékszekrényekre, bútorzatra, valamint takarítóeszközökre; és nagyon bízunk a pályázat sikerében, a rendelő teljes megújulásában.

A gyógyító szakemberekben sincs hiány, ugyanis, mint azt megtudtuk, nem szünetelt egy pillanatra sem a rendelés a felújítás ideje alatt, mert a hátsó vizsgálóhelyiségben zavartalanul fogadhatták a betegeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában