Frissen Fejérből

2021.07.29. 07:10

Egymás után három Fejér megyei falu népe mozdul meg

Minden évben tartanak falunapot a nagyközségben, ám a járványhelyzet miatt idén nem mertek lekötni művészeket, zenészeket, így az idén elmarad. Helyette sport- és családi nap lesz, s nemcsak Csernyén, hanem Balinkán és Nagyvelegen is.

Palocsai Jenő

A nagypályások Csernyén a kispályán játszhatnak

Fotó: FMH-archív / Kricskovics Antal

A Bakonycsernyei Bányász Sport Egyesület vezetője, Osgyán Gábor elmondta: – A Bethlen Gábor Alapkezelőnél sikeresen pályáztunk, és mivel közös az önkormányzati hivatal a szomszédos településekkel, ezért úgy gondoltuk, hogy mindenhol megvalósítjuk a rendezvényt.

Nagyjából minden településen ugyanaz lesz a program, így nem marad el sehol sem a légvárvilág, a vidámparki szolgáltatások közé tartozó ringlispíl, vagy éppen a lánchinta, de lesz élőcsocsó, arcfestés és lufihajtogatás is. Ezeken felül mindenhol megismerhetik majd a lakosok Csima Pongrác Guinness rekorder freestyle bemutatóját is.

A nagypályások Csernyén a kispályán játszhatnak
Fotó: FMH-archív / Kricskovics Antal

Azonban minden faluban vannak különlegességek, ezért most hétvégén, vagyis július 31-én, Bakonycsernyén nemcsak a felsorolt látványosságok lesznek, hanem fellép a Dream Team Fitness Tánccsoport is. Balinkán augusztus 7-én tódul majd a lakosság a sportpályára. Ott a helyi bőrdíszműves színesíti az alapprogramot.

Nagyvelegen augusztus 14-én, szombaton lesz a nagy családi és sportnap, és akárcsak Bakonycsernyén, Velegen is lesz kispályás foci.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában