Frissen Fejérből

2021.07.17. 07:10

Diszkontáruház épülhet Abán? – A hely megvan, de engedélyre várnak

Az abai önkormányzat az egyértelmű lakossági igény, kérés miatt elkötelezett abban, hogy a településen diszkontáruház nyíljon. A hír friss: az ügyben előrelépés történt, ugyanis a város első lépésként elvi megegyezésre jutott egy ismert diszkontlánccal, hogy a feltételek megléte esetén áruházat nyisson Abán.

V. Varga József

A rendezési terv szerint a Vörösmarty utcában lesz az új áruház

Fotó: Látványterv: Önkormányzat

Mikula Lajos polgármestertől megtudtuk: az áruházhoz megfelelő épület kell, de ilyen jelenleg nem áll rendelkezésre a településen, újat kell építeni. A területet a Vörösmarty utcában az önkormányzat biztosítja ehhez.

– Jelentős előrelépés, hogy előzetesen megegyeztünk egy ingatlanbefektető céggel, hogy a saját költségén – hozzávetőleg 600 millió forintos beruházással – felépíti az áruházat, amennyiben az ehhez szükséges engedélyek megvannak – emelte ki a városvezető.

Mivel az épület több mint 400 négyzetméter alapterületű lesz, ezért ahhoz külön kormányzati engedély kell. A kérelem beadása előtt, hogy az sikeres legyen, előzetes egyeztetések szükségesek. Ebben kulcsszerepe van Varga Gábornak, a térség országgyűlési képviselőjének. A honatyával Mikula Lajos egy személyes egyeztetésen részleteiben megbeszélte az áruház ügyét. Kérte képviselőjük segítségét, támogatását a kormányzati külön engedély megszerzéséhez.

A rendezési terv szerint a Vörösmarty utcában lesz az új áruház
Fotó: Látványterv: Önkormányzat

Az abai önkormányzati vezetés a maga részéről minden előzetes feladatot megoldott – hangsúlyozta a polgármester. Megvan az üzemeltetője a tervezett áruháznak, továbbá az épülethez szükséges terület, és az a vállalkozás is, akik felépítenék az épületet. Már csak a kormányzati engedély szükséges.

– Abban bízunk, hogy a képviselő úr segítségével megkezdődik az engedélyeztetési folyamat előkészítése, és annak végén rendelkezésre áll majd a külön engedély. Az áruház nyitása nagymértékben szolgálná Aba és környéke lakóinak komfortosabb életét – tette hozzá Mikula Lajos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában