Frissen Fejérből

2021.07.30. 20:37

Azt kéri az EFOTT, vonja vissza Velence a tiltó intézkedéseket (videó)

Megszólalt az EFOTT szervezője a velencei városvezetés tiltó intézkedései kapcsán: szükségtelen, jogszerűtlen és balesetveszélyes – vélekedik Maszlavér Gábor fesztiváligazgató.

S. Töttő Rita

Forrás: Youtube

Maszlavér Gábor, az EFOTT fesztivál szervezője videóüzenetben reagált a velencei önkormányzat közösségi oldalára kitett poszt miatt, amely a rendezvény idejére eszközölt lezárásokról, illetve a szervezők kompromisszumhiányáról szólt. A feol.hu is megírta: a rendezvény miatt utcát zártak le és több helyen kitiltják a látogatókat szállító buszokat a városból.

A szervező utalt rá, hogy a velencei önkormányzat tovább nehezíti a fesztivál megszervezését ezzel az intézkedéssel, s elmondta: „Leghatározottabban szeretném visszautasítani, hogy mi ne lettünk volna kompromisszumkészek. Sőt, igazából 2019 óta folyamatosan kerestük az egyeztetési lehetőséget a velencei városvezetéssel. S egyébként javaslatot tettünk, hogy például a 2019-ben bérelt területeket 2021-ben is bérelnénk, a 2019-es ár másfélszereséért. De nekik ez nem volt elég, ők több, mint tízszeres árat szerettek volna.” Maszlavér továbbá elmondta: álláspontjuk szerint ez a fajta útlezárás teljesen jogszerűtlen, szükségtelen és balesetveszélyes, ráadásul nem csak a fesztiválozók használják az érintett útszakaszokat, hanem mások is. Majd pedig kifejtette: ez az egész lezárás pár száz méterről szól az Evezős úton, ami helyett egy 8 kilométeres terelőutat jelöltek ki – mindenki számára.

„Ez az állapot nem lehetetleníti el a fesztivált, de mindenkinek az életét megnehezíti...”

– fogalmazott az EFOTT szervezője, s javasolta, hogy a városvezetés vonja vissza ezt az intézkedését. Azzal fejezte be videóüzenetét, hogy továbbra is nyitottak a megegyezésre.

Kapcsolódó cikk:

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/az-efott-szelet-sem-kivanjak-a-velenceiek-5153198/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában