Frissen Fejérből

2021.07.22. 07:20

A katonaélettel ismerkedhetnek a fiatalok Pákozdon

Egy héten át honvédelmi foglalkozásokon vehetnek részt azok a fiatalok, akik a honvédelmi tábor programjain vesznek részt.

Baráth Eszter

Honvédelmi táborban kóstolhatnak bele a katonai lét egyes részeibe azok a diákok, akik a Magyar Honvédség 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 17. Területvédelmi Zászlóalj programján vesznek részt ezen a héten. Bár a tábor központja a körletekkel egyetemben Székesfehérváron van, a résztvevők a honvédek mindennapos korán kelését is megtapasztalhatják, hiszen több külső helyszín is szerepel a programban. Ilyen a Pákozdi Katonai Emlékpark is, ahol a szerdai napot töltötték el, és az alaki gyakorlat mellett a park akadálypályáján is megmutathatták rátermettségüket. Pénteken pedig a héten megtanultakat a szülőknek is bemutatják majd.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Magyar Honvédség 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 17. Területvédelmi Zászlóalj szervezésében valósul meg az a tábor, ahol a gyerekek többek között menetgyakorlaton és alaki kiképzésen is részt vehetnek. Szerdán a Pákozdi Katonai Emlékparkban teljesítették az eléjük állított feladatokat.

Honvédelmi táborban kóstolhatnak bele a katonai lét egyes részeibe azok a diákok, akik a Magyar Honvédség 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 17. Területvédelmi Zászlóalj programján vesznek részt ezen a héten.
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Soós Péter önkéntes műveleti tartalékos százados, a tábor parancsnoka elmondta, a résztvevők körletei a fehérvári Árpád Szakképző Iskola és Kollégiumban találhatók, ahonnan meghatározott programterv alapján indulnak el minden nap. A százados kiemelte, bár a 17. Területvédelmi Zászlóalj szervezésében ez a tábor idén egyszer valósul meg, ebben az időszakban országszerte több honvédelmi tábort is tartanak.

Hazafias nevelésben részesülnek ezen a héten a táborozók
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Már az első naptól kezdődően van egy olyan fontos napirendi pontunk, mint a zászlófelvonás, majd ugye a levonás este, amikor a tábor napi menetrendje véget ér. Ezt már az első napon elkezdtük gyakorolni. Többek között majd ezt fogjuk bemutatni a zárónapon, pénteken, a szülők jelenlétével – mondta a százados. Különleges nap volt a keddi is, hiszen a táborozók Várpalotán harckocsikat tekinthettek meg kívülről-belülről, majd a Bakonyban egy 11 kilométeres menetgyakorlaton vettek részt.

 

Oláh László, a Pákozdi Katonai Emlékpark szakmai igazgatója kiemelte, az emlékparkban 1848-tól megjelenik nemzetünk hadtörténelme. A táborozók ezen a történelmi helyen végeztek alaki gyakorlatot, majd a park katonai pályájának akadályait küzdötték le. Oláh László hangsúlyozta, télen és nyáron egyaránt számtalan olyan interaktív lehetőséget biztosítanak, ami a fiatalok hazafias honvédelmi nevelésének jó lehetőségeket biztosít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában