Frissen Fejérből

2021.06.18. 07:10

Újabb szép adományt kaptak az óbarki önkéntes segítők

Apróságokból áll az össze minden nagy egész. A segítség is ilyen, minden számít. Az Öregszikla Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület profi munkavédelmi bakancsokat kapott ajándékba.

Zsohár Melinda

Ismert a polgárőrök támogató jelenléte

Fotó: Mészáros Kartal

A kicsiny Óbarkon hét civil szervezet működik, mondta el Mészáros Kartal polgármester. Közönyösnek tartott világunkban számos kisközösség bizonyítja az ellenkezőjét: az összefogást és a segítőkészséget. A községben egyedül Csákai Károly falugondnok nem tudná ellátni az adódó feladatokat, az Öregszikla Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület támogató jelenléte ismert. Takács Attila elnök és Boros Ferenc alelnök köszönettel vettek át Palcsák László vállalkozótól tizenöt pár gyakorló bakancsot – az adomány több százezer forintot kóstál s védelmet nyújt a fizikai munka során.

Fotó: Mészáros Kartal

A katasztrófavédelmisek segítségével újítják fel Óbarkon a játszótereket, parkokat, kaszálnak, bokrokat nyírnak, mert nincs lehetőség foglalkoztatni erre embereket, hangsúlyozta az elöljáró. Tőlük kér segítséget az önkormányzat a villámárvízi védekezésben, zsákolnak, árkokat, házakat szivattyúznak, vihar által kidőlt fákat takarítanak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában