Frissen Fejérből

2021.06.04. 15:15

Új tetőszerkezetet kapott a bodajki óvoda

Átadták a Bodajki Zengő Óvoda – Minibölcsőde megújult tetőszerkezetét.

Baráth Eszter

Molnár Krisztián, Törő Gábor, Wurczinger Lóránt és Török Szabolcs szimbolikusan adták át az új tetőt

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az óvodások köszöntő műsorát követően az átadás szimbólumaként Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Törő Gábor, a térség országgyűlési képviselője, Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója és Wurczinger Lóránt, Bodajk polgármestere vágta át a szalagot. Ennek darabjait a résztvevő óvodások emlékbe kapták meg, akik a felújítást apró ajándékokkal köszönték meg az átadókon kívül a kivitelezőnek, a műszaki ellen­őrnek, a főépítésznek és az iskola igazgatójának.

Molnár Krisztián elmondta, a tetőszerkezet korszerűsítése széles körű összefogásnak köszönhetően, 38 millió forintból valósult meg, amelyben szerepet vállalt a település és a megye önkormányzata, a kormány, s a Klebelsberg Központ.

Molnár Krisztián, Törő Gábor, Wurczinger Lóránt és Török Szabolcs szimbolikusan adták át az új tetőt
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Törő Gábor képviselő kiemelte Bodajk sajátos helyzetét, mivel a mini­- bölcsőde, az óvoda és az általános iskola egy része egy épületben van, de ez már korábban is fejlesztéseken esett át. Kiemelte, a tető felújítására a település és a tankerület nyújtott be sikeres pályázatot.

Török Szabolcs hangsúlyozta, kötelességüknek érezték a felújítás támogatását, mivel az épületben folyik az alsó tagozatosok oktatása is. Ezért a Székesfehérvári Tankerületi Központ 11 és fél millió forinttal járult hozzá a munkálatok megvalósításához.

Bodajk polgármestere elmondta, a tető rossz állapota miatt voltak olyan termek, amiket le kellett zárniuk, mivel azok nagyon beáztak. Kiemelte, a Magyar falu program pályázatrendszerében sikeresen nyertek 21 millió forintot, és a tankerület támogatása mellett az önkormányzat 5 és fél millió forinttal támogatta a beruházást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában