Frissen Fejérből

2021.06.07. 07:20

Új játszóteret kaptak a zichyújfalui gyerekek

A helyi szokásoknak megfelelően idén is gyereknap után egy héttel tartotta az önkormányzat a saját rendezvényét a zichyújfalui gyermekeknek, amelynek keretében ezúttal új játszóteret is avattak.

Borsányi Bea

Játszóteret avattak Zichyújfalun, de a vasárnapi befutó az ugrálóvár volt Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

Ahogy azt Füzesiné Kolonics Ilona az átadón elmondta, egy éven belül ez a második olyan hely, amely megújult, és amelyet a gyerekek élvezhetnek leginkább – tavaly szeptemberben az óvodát avatták, ezúttal pedig a játszóteret. A területen korábban is játszótér működött, ám annak eszközei már erősen elavultak, és persze nem feleltek meg a jelenlegi biztonsági előírásoknak sem. Az új, színes játékokkal biztosan nem lesz semmi gond, és hogy a gyerekeknek is tetszenek, azt bizonyítja az is, hogy amióta a helyükre kerültek, délutánonként és kora este is hangos kacagás és zsivaj tölti be a teret. A játszótér 5 millió forintból, a Magyar falu program keretében újult meg.

Játszóteret avattak Zichyújfalun, de a vasárnapi befutó az ugrálóvár volt
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az eseményt kihasználva a polgármester asszony köszönetet mondott nemcsak azoknak a településen élőknek, akik önkéntesként segítették a játszótér előkészítését és a környezet rendbetételét, de annak a két polgárőrnek is, akik rendszeresen segítettek a zichyújfaluiak oltópontokra történő eljuttatásában. Aztán kiadta a jelszót: legyen ez a nyár a közösségépítésé! Az átadón részt vett Tessely Zoltán, országgyűlési képviselő is, aki elmondta, a 2019-ben indult Magyar falu programnak mára már látható eredménye, hogy abból a mintegy 2500 településből, amelynek lakosságszáma folyamatosan csökkent, 900-ban megfordult a tendencia. A képviselő kiemelte, a program egyik új eleme, amire pályázni lehet, a falusi kisboltok támogatása. Ezek az információk persze – ahogy ezt maga a képviselő is viccesen megjegyezte – nem tudták felvenni a versenyt az ugrálóvárral, amelyet erre a napra állítottak fel az Ady Endre utcában, és minden bizonnyal a rendőrautó, amelynek a hangszórójába is belebeszélhettek a kíváncsiskodók, is érdekesebbnek bizonyult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában