Frissen Fejérből

2021.06.20. 07:20

Tovább bővül a Fejér megyei falvak támogatása

A Magyar falu program pályázatán elnyert 3,3 millió forint értékű kisgépet helyeztek üzembe a községben. Tessely Zoltán országgyűlési képviselő a program további bővüléséről is beszélt az átadón.

Zsohár Melinda

A kistraktoron rövid, jelképes kört tett meg Tessely Zoltán országgyűlési képviselő Fotó: Pesti Tamás

Fotó:

A falumérethez igazodó traktor nyáron füvet nyír, télen havat kotor, s még néhány feladatot ellát az időjárástól és az útviszonyoktól függően. Ugron Zoltán polgármester elmondta: a kisebb településeken ez nagy segítség, a takaros faluért a lakosság és az önkormányzat együttes tevékenysége szükséges. A Magyar falu programban Mány eddig hat sikeres pályázatot nyújtott be, s nyert 37 millió 300 ezer forintot a többi között a református temetőre, az óvodai játszótérre, a hivatal és a faluház felújítására, járdákra, valamint civil szervezetek is részesültek a támogatásból. További négy pályázatból közel 47 millió forintra számíthatnak hamarosan – értesültünk.

A kistraktoron rövid, jelképes kört tett meg Tessely Zoltán országgyűlési képviselő Fotó: Pesti Tamás

A kistraktoron rövid, jelképes kört tett meg Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, majd újabb hírekkel szolgált a Magyar falu program további bővüléséről. A vidék fejlesztése érdekében létrehozott program 2019-ben indult 150 milliárd forinttal, 2021-ben pedig 250 milliárd forintos országos kerettel gazdálkodik. Egyre növekvő források biztosítják a kistelepülések fejlődését. 2021-től 48 milliárd forint pályázható a falusi kisboltok támogatására, vállalkozás-újraindításra 25 milliárd forintos keret áll rendelkezésre a falusi mikrovállalkozásoknak, uniós forrás bevonásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában