Frissen Fejérből

2021.06.06. 20:00

Rendőrök a Korzón, Tündérkertté alakult buszmegálló – A hét legolvasottabb hírei

Egy csokorba gyűjtöttük a hét Önök által legolvasottabb cikkeit. Nézzük, melyek voltak azok!

feol.hu

Volt már olyan, hogy egy buszmegállóban otthon érezték magukat? Ha eddig még nem történt ilyen, most eljött az ideje! A képen ugyanis nem egy nappalit, hanem egy buszmegállót látnak. A lovasberényiek olyan környezetet hoztak létre, amelyben még az unalmasnak tűnő várakozás is különlegessé válhat. Kényelmes fotel és számos olvasnivaló várja a betérőket. A buszmegálló falára ragasztott apró üzenetek pedig garantáltan mosolyt csalnak az arcokra még a legborúsabb napokon is. Hasonló megmozdulás történt a megyeszékhelyen is, ahol a buszmegállóba érve olyan érzésünk támad, mintha egy nappaliban várakoznánk.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Tánckihívás

Fél tucatnyi helyszínen jártak Jerusalema táncot szombaton Magyaralmáson. Videónkat IDE kattintva tudja visszanézni róla!

Szente Gréti

Az Exatlon fehérvári győztese nyilatkozott arról, mire fogja költeni nyereményét.

https://www.feol.hu/bulvar-celeb/hazai-bulvar-celeb/az-exatlon-gyoztese-elarulta-mire-kolti-15-millio-forintos-nyeremenyet-4991836/

Középkori sír Kápolnásnyéken

A Szent István Király Múzeum Régészeti Örökségvédelmi és Tudományos Osztály munkatársai a múlt héten számos középkori sírt találtak és tártak föl Kápolnásnyéken. Május 25-én kezdődött el egy lakóingatlanhoz kapcsolódó, építkezést megelőző régészeti megfigyelés Líbor Csilla, a fehérvári múzeum régészének szakmai felügyelete mellett. – Már az első pár markolásnál előjöttek embercsontok – mondta.

A múzeum önkéntesekkel és régészhallgatók segítségével végezte el a munkát. – Jöttek azonnal, és segítettek a feltárásokban – mondta a régész.

Tündérkertté alakult buszmegálló

Négy lovasberényi lakos, Bokor Tímea, Böhm Erika, Kardos-Kovács Mónika és Fülöp-Weigler Bettina Anna keze munkáját dicséri a végeredmény. Mint megtudtuk, az inspiráció az online térből érkezett, a megvalósítás mindössze néhány órát és nyolc szorgos kezet igényelt. A visszajelzések szerencsére rendkívül pozitívak, a lakók szívesen töltik az idejüket a Tündérlaknak keresztelt buszmegállóban.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/meghitt-es-hangulatos-buszmegallo-lovasberenyben-4984312/

Új fejezet a Velence Korzóval folytatott küzdelemben

Csütörtökön adták hírül: „A Korzó üzemeltetési szerződésének azonnali hatályú rendkívüli felmondásáról hozott határozatot az önkormányzat. Ebben a kérdésben teljes egységet mutatott a testület. A határozatot a testület egésze módosítások, megjegyzések nélkül, egyhangúan támogatta. A felmondást múlt héten már postázta az önkormányzat, ma személyesen is átadtuk.”

A csatolt levél szerint ez azt jelenti, hogy a szerződés azonnal meg is szűnik – s így rögvest kérik a szerződéseket, kulcsokat, iratokat, egyszóval mindent, ami a korzóval kapcsolatos.

A most kialakult helyzetnek legalább egy évvel ezelőttre nyúlnak vissza az előzményei, amelyet magunk is felidézünk olvasóinknak.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/velence-korzo-onkormanyzat-uzemelteto-szerzodesbontas-4970182/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában