Frissen Fejérből

2021.06.11. 17:10

Ötletek, megoldások a Smart city konferencián

Smart city konferenciát rendeztek szerda délelőtt a városházán, amihez az érdeklődők online csatlakozhattak. A szakmai fórum előadói a városi, térségi digitális fejlesztésekről osztották meg tapasztalataikat, középpontban a közlekedéssel.

Héjj Vivien

A konferencia visszanézhető az interneten

Fotó: Molnár Artúr/ÖKK

A résztvevőket Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte. Mint mondta, rengeteg információ és szakmai javaslat érkezik az önkormányzatokhoz a digitalizációval és a smart citys megoldásokkal kapcsolatban. – Jó, ha mögé tudunk látni, és ki tudjuk szűrni: mik azok a megoldások, amelyek valóban okosmegoldások, és amelyek valóban fenntarthatók, működtethetők – fogalmazott Cser-Palkovics.

A program első előadója Urkuti György, Magyarország helsinki nagykövete nálunk is megvalósítható okosváros-megoldásokról, tapasztalatokról, partnerségi lehetőségekről beszélt.

A konferencia visszanézhető az interneten
Fotó: Molnár Artúr/ÖKK

A már több mint ötéves Digitális Jólét Program előrehaladását Gál András Levente szakmai vezető foglalta össze. A program az okosvárosok jó gyakorlatait, alkalmazásait, megoldásait támogatja, írja elő.

Pukler Gábor, a Jövő Mobilitása Szövetség elnöke elmondta, 2023-ra szeretnék, ha a fiatalok körében az elektromos közlekedési eszközök mint valós alternatívák lennének jelen. A tervek között szerepel továbbá, hogy a városokban karbonsemleges zónákat jelöljenek ki a fenntarthatóság érdekében.

Az Alba Innovárt és a Fehérvár App alkalmazást Laufer Tamás, a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány kuratóriumi elnöke mutatta be

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában