Frissen Fejérből

2021.06.19. 07:20

Nyári programokkal készül Székesfehérvár

Idén már sokkal szélesebb körben és lazább szabályok között készülhetünk a nyári programokra Fehérváron is.

Baráth Eszter

A jelenlegi elképzelések alapján az Öreghegyi Mulatságot is megrendezik Fotó: archív (PT)

Cser-Palkovics András, a város polgármestere egy korábbi összefoglalójában írta, hogy a járványhelyzet miatt továbbra is vannak bizonytalanságok ezen a téren, ugyanakkor a programokat igyekeznek úgy összeállítani, hogy minél több élményt kaphassanak a fehérváriak és az ideérkezők. Június 26-án lesz az egyik első olyan esemény, amely több intézményt is érint: a Múzeumok éjszakája. A jelenlegi szabályok értelmében a kiállítóhelyekre csak védettségi igazolvány felmutatásával lehet belépni. A kártyával rendelkezők viszont nemcsak a múzeum különböző épületeit nézhetik meg, de ismét bepillanthatnak a Városháza falai mögé is. A Fezen idén is elmarad, de a fesztiváli hangulatra vágyók júliusban a Fezen Ligetben magyar előadók koncertjein szórakozhatnak.

A júliusi és augusztusi szombat délutánokon a belvárosban is fel-felcsendülnek dallamok. Július 3-tól augusztus 7-ig a tervek szerint visszatér a Kultúrkorzó, melynek keretében 17 órakor a Városház téren, 18 órakor pedig a Zichy ligetben várják zenei produkciók a járókelőket.

A jelenlegi elképzelések alapján az Öreghegyi Mulatságot is megrendezik Fotó: archív (PT)

Már folynak az egyeztetések arról, hogy a nyár utolsó hónapjában ismét megrendezzék az Alba Regia Jazz Fesztet is. A fehérváriak augusztusa évek óta egyet jelent a Királyi Napokkal, ami a tavalyi évben a megszokottnál jóval visszafogottabb programsorozattal valósult meg. Augusztus 13. és 22. között egyelőre nem a hagyományos formában, de az előző évhez képest bővebb kínálattal készülnek a látogatóknak. A megnyitót követően a Néptáncfesztivál kezdődik, amelynek a Táncház ad otthont zárt helyszínen, hasonlóan a Koronázási szertartásjátékhoz, ami a tervek szerint a Vörösmarty Színházban lesz látható. A hagyományokhoz hűen az Öreghegyi Mulatság is a tervek között szerepel.

Augusztus 20-án pedig a Fehérvári királyok menete vezeti fel a közgyűlést, majd az István, a király koncertverziója zárja a napot. A hosszú hétvége során a belvárosban a Koronázási Ünnepi Játékok programjai és a kertmozi vetítései nyújtanak kikapcsolódási lehetőséget. Augusztus 21-én könnyűzenei koncert szerepel a programtervben, míg 22-én az Alba Regia Táncegyesület zárja a fesztivált. A tervek a jelenlegi jogszabályok alapján készültek, az esetleges változásokról a város tájékoztatást ad.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában