Frissen Fejérből

2021.06.11. 14:45

Néptánc és kertmozi vár a hétvégén Feketehegy-Szárazréten

Folk­juniális, kertmozi és Borsókóstoló várja az érdeklődőket az elkövetkező hétvégéken a Közösségi Központ – Feketehegy-­Szárazréti Kultúrudvarban, ahol kicsik és nagyok egy­aránt kikapcsolódhatnak.

Héjj Vivien

A jövő hétvégi eseményen, az Alba Regia néptáncos gyerekei bemutathatják az év során tanultakat

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A szárazréti programok részleteiről Juhász Zsófia, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ igazgatója, Botos Rita, az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója és Szöllősi Istvánné, a Borsókóstoló ötletgazdája beszélt.

Botos Rita a június 19-én zajló folkjuniális részleteit ismertette. Az eseményen a néptáncos gyerekek bemutathatják az év során tanultakat, ugyanis itt rendezi meg hagyományos évzáró gálaműsorát az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola.

– Két előadást tervezünk, hogy a gyerekek szülei és az érdeklődők is meg tudják nézni a műsort, melyben a Kárpát-­medence tánchagyományait mutatjuk be – beszélt a részletekről az ARAMI igazgatója.

A jövő hétvégi eseményen, az Alba Regia néptáncos gyerekei bemutathatják az év során tanultakat
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A juniálishoz természetesen hozzátartoznak a szórakoztató programok is: az intézmény kertjében népi gyermekjátszóval, közös mondókázással várják a legkisebbeket. A gyerekek kézműves-foglalkozás keretében készíthetnek ördöglakatot, levendulacsokrot és buzogányt. A 20 óráig tartó programokat ingyenes kertmozi követi. A filmválasztást a szervezők a közönségre bízzák: a Barátság mozi közösségi oldalán szavazhatnak.

Egy héttel később a hagyományokhoz hűen ismét a borsóé a főszerep. A Borsókóstolóról az ötletgazda Szöllősi Istvánné elmondta, a kezdetekkor – hat évvel ezelőtt – még csak néhány család főzött együtt, aztán évről évre egyre többen lettek. A rendezvényen bármit lehet sütni-főzni zöldborsó felhasználásával, a lényeg, hogy az étel a helyszínen készüljön el. A programra a [email protected] e-mail-címen lehet jelentkezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában