Frissen Fejérből

2021.06.10. 07:30

Megünnepelték az új rendelőt Dégen

Szerda kora délután ünnepség kerekedett Dégen a megújult, és már birtokba is vett orvosi rendelő hivatalos átadásából.

Majer Tamás

Mikó József (jobbra) már márciusban átvette a dégi háziorvosi praxist, az egykori katonaorvos jól szolgált, magas a településen élők átoltottsága. Szerdán ünnepség kerekedett a faluban a megújult, és már birtokba is vett orvosi rendelő hivatalos átadásából. Gárdonyi Sándorné polgármester elmondta, a rendelő épülete több mint 50 éve épült, ráfért a renoválás. Varga Gábor (balra) országgyűlési képviselő arról beszélt, mennyi minden megváltozott Dégen az elmúlt évtizedben, utcák és járdák újultak meg, impozáns a kastély, rendezett a falu. Simon László kormánymegbízott Déget mint jó példát dicsérte, s kijelentette, vidék nélkül nincsen Magyarország!

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Gárdonyi Sándorné polgármester elmondta, a háziorvosi rendelő épülete több mint 50 éve épült, ráfért a renoválás. Már márciusban beköltözött az új orvos, szó szerint is, lévén a doktor szolgálati otthona is része az ingatlannak. Nemkülönben a fogorvosi rendelő is, az is megújult.

Mikó József (jobbra) már márciusban átvette a dégi háziorvosi praxist, az egykori katonaorvos jól szolgált, magas a településen élők átoltottsága. Varga Gábor (balra) országgyűlési képviselő arról beszélt, mennyi minden megváltozott Dégen az elmúlt évtizedben, utcák és járdák újultak meg, impozáns a kastély, rendezett a falu.
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Nos, az orvosi rendelő előbb terület- és településfejlesztési forrásból, 21 és fél millió forintból kapott energetikai felújítást, majd egy Magyar falu program-pályázat révén 16 milliót költhettek a belső felújítására, további 3 milliót orvosi eszközökre. A polgármester szavai szerint az önkormányzat 3 és fél millió önerőt tett még hozzá mindehhez, illetve további 8 és fél millió saját forrást a fogorvosi rendelő eszközeihez. Gárdonyiné elmondta, szintén önerőből, mintegy 20 millió forintból újították fel a háziorvosi szolgálati lakást, ezzel az önkormányzat tartalékai végéhez ért.

Az ünnepség résztvevői körbejárták az orvosi rendelőt
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az új háziorvos, Mikó József is bemutatkozott, elmondta, korábban évtizedekig katonaorvosként szolgált. Varga Gábor országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy mennyi minden megváltozott Dégen az elmúlt évtizedben, utcák és járdák újultak meg, impozáns a kastély, rendezett a falu.

Simon László kormánymegbízott Déget mint jó példát méltatta. Kijelentette, vidék nélkül nincsen Magyarország. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke arról beszélt, hogy az elmúlt két-három év alatt több mint 200 millió forint fejlesztési forrás érkezett Dégre, s a várakozások szerint a következő években még több jöhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában