öttusa

2021.06.30. 22:05

Kovács igen, Demeter és Alekszejev nem

A Magyar Öttusa Szövetség elnöksége kijelölte a tokiói olimpián induló versenyzőket. A fehérváriak közül Kovács Sarolta utazhat Japánba, míg Alekszejev Tamara és Demeter Bence csak a tartalékok között kapott helyet.

Beke Zsombor

Kovács a 2019-es Európa-bajnokságon szerzett kvótát

Fotó: MW Archív

Nem volt könnyű helyzetben a férfi és a női szövetségi kapitány sem, mivel az olimpiára nemenként csak két versenyzőt delegálhat egy ország, és a hazai versenyzők közül többen is rendelkeztek kvótával.

Martinek Jánosnak, a férfiak eredményeiért felelős szakembernek a Kasza Róbert, Marosi Ádám, Demeter Bence trióból kellett választania. Végül a legutóbbi, kairói világbajnokságon direkt kvótát szerző Marosi mellé az elmúlt időben sérülés miatt több versenyt is kihagyó, de már egészséges Kaszát jelölte második embernek. Így hiába szerzett 2019-ben kvótát a Volán Fehérvár öttusázója, Demeter jelen állás szerint nem lesz ott a nyári ötkarikás játékokon.

Budapest 20190906 Öttusa 2019 Világbajnokság VB Nemzeti Sport Tumbász Hédi Kovács Sarolta
Fotó: MW Archív

Ami a női indulókat illeti, Kállai Ákos szövetségi kapitány a utóbbi időben remeklő Gulyás Michelle mellett a korábban már kvótát szerző Kovács Saroltának szavazott bizalmat. Így viszont a kvalifikációs versenyek alatt indulási jogot kiharcoló Alekszejev Tamara marad itthon tartalékként.

– Gulyás Michelle olimpiai nevezése megkérdőjelezhetetlen, ám a másik induló személyén sokat gondolkodtam – nyilatkozta Kállai az MTI-nek. – Kovács Saci már régen szerezte meg a kvótát, az idei évét pedig egy műtét szakította meg. A kvalifikációs ranglistáról indulási jogot szerző Alekszejev Tamara ugyan végigversenyezte az idényt, de nem nyújtott meggyőző teljesítményt. A túlzott fizikai felkészülés miatt a technikai számokban bizonytalan volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában