Frissen Fejérből

2021.06.11. 07:30

Frissítő járt a bicikliseknek a belvárosban

A város közepén várták frissítővel a bicikliseket a Magyar Kerékpárosklub székesfehérvári tagjai.

Baráth Eszter

Pásztor László kollégáival lelkesen fogadta a kerékpárosokat

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Pásztor László a Magyar Kerékpárosklub Székesfehérvár és Térsége Területi Szervezetének titkára elmondta, a klub célja, hogy minél többen kerékpározzanak biztonságban és jókedvűen. Ezért ezelőtt 7-8 éve elhatározták, hogy évente egy-két alkalommal megvendégelik azokat, akik biciklivel érkeznek az éppen aktuális helyszínhez. Előfordult már, hogy reggelivel készültek, de az utóbbi időben – a tegnapihoz hason­lóan – a délutáni órákban uzsonnával várták a vendégeket.

Csütörtökön kakaós csigával készültek a szervezők és a korábban többször alkalmazott műanyag palackos üdítő helyett, most a környezettudatosság jegyében nagy kiszerelésű, papírdobozos, friss gyümölcslével kínálták a drótszamárral érkezőket.

Pásztor László kollégáival lelkesen fogadta a kerékpárosokat
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Ezeken az alkalmakon körülbelül 400-500 kerékpárossal találkoznak, így a frissítők mellett előkerülnek olyan témák is, amelyek a székesfehérvári biciklizéssel, az itteni érdekességekkel, fontos kérdésekkel kapcsolatban merülnek fel. Pásztor László szerint erre azért is van szükség, mert bár alapvetően városban kerékpározni biztonságos és Székesfehérváron kevés biciklis baleset van, mégis sokan félnek. A városi utak keskenyek, az autók a kerékpárosokhoz közel haladnak el. Pásztor László kiemelte, ennek megfelelően több kampányt is tartanak, ilyenek például azok a városi túrák, ahol a résztvevőket a helyes kerékpáros közlekedésre tanítják.

A fehérvári biciklisek még szombatig vehetnek részt a klub nyereményjátékában. Ehhez csak annyit kell tenniük, hogy egy biciklizés során készült fényképet töltenek valamelyik közösségi médiafelületre a #fehervaronbringazom hashtag megjelölésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában