Frissen Fejérből

2021.06.02. 14:00

Emlékéremmel köszönték meg a mentők Cser-Palkovics András és az önkormányzat támogatását

Jellemzően az oklevél másik oldalán áll, most azonban ő volt az, aki elismerésben részesült: Magyar Mentésügyért Emlékéremmel köszönte meg a mentőszolgálat Cser-Palkovics András polgármester munkáját.

Héjj Vivien

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az elismerésben azon személyek, szervezetek részesülhetnek, akik hosszú id őn keresztül kiemelkedő tevékenységet folytatnak a mentősök munkájának segítéséért, támogatásáért. A Magyar Mentésügyért Emlékérmet Vörös Péter, az Országos Mentőszolgálat közép-dunántúli regionális igazgatója és Reszegi Imre vezető mentőtiszt adta át a polgármesternek, megköszönve az általa és az önkormányzat által nyújtott folyamatos támogatást.

– Az önkormányzat többek között hozzájárult az informatikai fejlesztésekhez, támogatta egy professzionális mentőorvosi kocsi beszerzését, valamint a mentőállomás melletti, speciális konténeregység létrehozását, ahol a koronavírusos és fertőzésgyanús betegeket szállító mentőautókat fertőtlenítik és töltik fel védőfelszereléssel – fogalmazott Vörös Péter.

Reszegi Imre vezető mentőtiszt kiemelte, a támogatás és a segítségnyújtás az önkormányzat részéről nem a járvány kitörésekor kezdődött.

Mint mondta, hosszú évek óta fennálló kölcsönös együttműködés jellemzi a mentőszolgálat és a városvezetés munkáját.

Az oklevelet Vörös Péter regionális igazgató adta át Cser-Palkovics András polgármesternek
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az emlékéremhez tartozó oklevelet a városházán vehette át Cser-Palkovics András polgármester, míg magát az érmet egy későbbi időpontban, országos ünnepség keretében adják át, amennyiben a járványügyi szabályok lehetővé teszik az esemény megtartását.

– Nagyon megható, egyúttal megtisztelő is az elismerés. Az a dolgok rendje, hogy elsősorban mi mondjunk köszönetet a mentőszolgálatnál dolgozóknak, hiszen rendkívül nehéz hivatást vállalnak a mindennapokban. Ez különösen megterhelő volt az elmúlt hónapokban, amikor a hagyományos mentőszolgálati munka kiegészült egy önmagában is óriási nyomást jelentő világjárvány helyi kezelésével. Ebben mi azt tettük, ami a kötelességünk: megpróbáltunk minden segítséget megadni – fogalmazott a polgármester.

Az eseményen Vörös Péter igazgató elmondta, március második felében volt a legnehezebb dolguk, ekkor átlagosan naponta több mint kétszáz esetben teljesítettek szolgálatot. Hozzátette, a koronavírussal kapcsolatos feladatellátások száma mára jelentősen csökkent, ugyanakkor az egyéb mentésügyi tevékenységek korábban soha nem tapasztalt mértékben nőttek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában