Frissen Fejérből

2021.06.11. 19:00

Elrendelték T. Csaba letartóztatását

Három társával együtt letartóztatták T. Csabát. A gyanú megalapozott.

Baráth Eszter

Hétfőn hajnalban velencei ingatlanában vették őrizetbe T. Csabát, aki a velencei tóparti uszodatelek korábbi elfoglalásával is összefüggésbe hozható. A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint, a Budai Központi Kerületi Bíróság társaival együtt egy hónapra, július 9-ig elrendelte letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a terheltek 2019 eleje óta egy hierarchikusan felépített, többszintű céghálózatot működtettek olyan céllal, hogy vagyonvédelmi szolgáltatások nyújtása kapcsán keletkező áfafizetési köztelezettségek alól mentesüljenek. A rendelkezésre álló adatok alapján ezzel több mint 870 millió forintos vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek.

A bíróság megállapította, mind a négy vádlottnál fennáll annak lehetősége, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a még ki nem hallgatott személyeket befolyásolnák, a tárgyi bizonyítékokat eltüntetnék. A végzés a fellebbezések miatt nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában