karbantartás

2021.06.02. 17:00

Egy év alatt közel 600 millió forintot költöttek fejlesztésre

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum diákjai kényszerű távollétét kihasználva az elmúlt egy esztendő során 580 millió forintot fordított épületei karbantartására, javításokra, tárgyi és szakmai eszközök beszerzésére.

duol.hu

Sor került minden épület villámvédelmének és villamoshálózatának felújítására, projektorok, okostáblák, informatikai eszközök érkeztek. Van, ahol a tornaterem lett felújítva, van, ahol egy komplett épületszárny, megújultak a kollégiumok, konditermek épültek, sok helyen még mindig érződik a festékszag.

Az elmúlt egy esztendő beruházásairól, felújításokat érintő feladatokról, beszerzésekről kértünk beszámolót Piros Marianntól, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum kancellárjától.

 

– A szorgalmi időszakban általában fejtörést szokott okozni, hogy hogyan lehet bármilyen jellegű munkálatokat végezni úgy az iskolákban, hogy ne zavarjuk az oktatást. Nos, tán magyaráznom sem kell, hogy a magunk mögött hagyott egy évben ez nem jelentett zavaró tényezőt. Ha visszatekintek, szerintem más nyeresége nem is volt ennek az időszaknak, mint hogy a szakemberek egymásnak tudták adni a kilincset. Javításokra, karbantartásra 350 millió forintot, míg eszközbeszerzésre 230 millió forintot tudtunk fordítani. Ez összességében 580 millió forintot jelent és azt, hogy megint egy kicsit szebbek, jobban felszereltek, kulturáltabbak, modernebbek lehetünk.

A legnagyobb volumenű beruházás a Kereskedelmi iskolához köthető. Egy miniszteri döntésnek köszönhetően az iskola egyik épületszárnya, benne hat tanterem felújítására, energetikai hatékonyság növelésére, nyílászárók és burkolatok cseréjére került sor mintegy 93 millió forint értékben. Felújítottuk a Hild iskola tornatermét, és sok-sok sporteszköz érkezett intézményeinkbe. A Lorántffy és a Rudas kollégiumokban két jól felszerelt konditermet alakítottunk ki, új ágyakat szereztünk be matracokkal, hozzá matracvédőkkel, sor került a padlózat cseréjére, a szobák felújítására, teljesen megújultak a konyhák, új konyhabútorokat vásároltunk, illetve kifestettettük mind a két kollégiumi épületünket. A Dunaferr iskolában is sor került a tornatermi öltözők felújítására. Összességében mondhatom, hogy folyamatosak az állagmegóvó munkálatok, iskolabútorok, szakmai eszközök kerültek beszerzésre.

Szeretném megköszönni kollégáim munkáját, hiszen ebben a nehéz időszakban is tudtunk egy picit előre lépni. Sokszor kellett egyensúlyoznunk a hatékonyság és az egészségvédelme érdekében. Örülök annak is, hogy egyik sem ment a másik rovására. És itt főleg arra gondolok, hogy sikerült a szabályokat betartanunk, helyt tudtunk állni és nem alakult ki nálunk pandémiás veszélyhelyzet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában