Frissen Fejérből

2021.06.08. 07:15

Búcsút intettek a legnagyobbak Ráckeresztúron

A járványhelyzetben is méltó módon búcsúztatták a nagycsoportosokat a Mosoly Óvodában, és számos elismerés is gazdára talált.

FMH

A gyerekek készültek énekkel, verssel, szalagos tánccal

Fotó: Gajdó Ágnes

Az időjárás kegyes volt, sütött a nap, így semmi nem akadályozta a ráckeresztúri nagycsoportosok méltó búcsúztatását. Az óvoda udvarán összegyűltek a szülők, nagyszülők, rokonok, barátok, természetesen szigorúan betartva a járványügyi szabályokat. Mindenki maszkban figyelte, hogyan táncolnak, énekelnek a szeptembertől már iskolás gyerekek.

Huszonhatan búcsúztak az óvodától, ők a Micimackó és a Méhecske csoportba jártak, s minden fontos készséget elsajátítottak, amire majd az iskolában szükségük lesz. A nagycsoportos óvónők és dajkák a gyerekekkel együtt készültek énekkel, verssel, szalagos tánccal. Az összes óvodai dolgozó munkáját dicséri az ötletes ballagási dekoráció. A néptáncot Palagyi Szilárd tanította be, aki részt vett az óvodások néptáncos tehetséggondozásában s maga is fellépett a műsorban. A búcsúzó gyerekek tarisznyájába a könyvjelző mellé színes ceruza is került, melyet Szentes-Mabda Katalin Dóra polgármester és a képviselő-testület tagjai adtak át. Az ünnepségen fellépett a besnyői Szironta Együttes, amellyel az óvoda szoros szakmai kapcsolatban áll.

A gyerekek készültek énekkel, verssel, szalagos tánccal
Fotó: Gajdó Ágnes

Gáborné Kutasi Katalin kiemelte, a vírus miatt kialakult nehéz helyzetben minden esetben számíthattak a fenntartó önkormányzat és a szülők maximális támogatására. A hagyományok szerint az óvodavezető több szülőnek is emléklappal és apró ajándékkal köszönte meg a segítséget, az óvoda aktív támogatását. Elismerésben részesült Damak Mária, Tóth Attila, Farkasné Vancsura Ildikó, Gyurcsányi János, Monósné Kocsis Rita, Horváth Alexandra, Furiánné Tóthfalvi Alexandra Zsuzsanna, Turainé Mészáros Szilvia.

Szintén több éve díjazza az óvoda azok munkáját is, akik sokat tesznek az intézményért. Ebben az évben „Tiszteletbeli örökös tag” lett Óanna Sándorné Gábli Margit, aki többek között maszkokat, kötényeket varrt az ovinak, s mindenben segített, amiben tudott. Ugyanezt az elismerést kapta Tóthné Győrffy Mária, a polgármesteri hivatal pénzügyi csoportvezetője és Gajdó Ágnes, a Ráckeresztúri Hírmondó szerkesztője, a helyi könyvtár vezetője, aki a Fejér Megyei Hírlapot is rendszeresen tudósítja a Mosoly Óvodában történtekről.

Az óvodavezető külön köszöntötte a sikeres minősítési eljáráson átesett kollégáit, Baksáné Rókás Mónikát és Kozocsa Petrát, valamint szerény ajándékkal búcsúzott az idén nyugdíjba vonuló – ahogy az ovisok szólították – „dajka Marika nénitől”, azaz Győrfi Ferencnétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában