Frissen Fejérből

2021.06.04. 07:15

Börgöndön is szeretnének létrehozni egy közösségi teret

A kulturális színtereken fontos célkitűzés a tartalmi, infrastrukturális és szemléletbeli megújulás, hogy a központ méltóképp szolgálja a fehérváriakat a következő évtizedekben is.

Héjj Vivien

A Fürdő sori épületet félmilliárdból szeretnék korszerűsíteni

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ teraszán beszélt a közösségi élet átalakulásának folyamatáról és a jövő terveiről Juhász Zsófia igazgató és Cser-Palkovics András polgármester.

– Hitvallásunk, hogy nem az igényeket szeretnénk folyamatosan kiszolgálni, hanem valamilyen módon formálni is szeretnénk azokat – fogalmazott Juhász Zsófia, az SZKKK igazgatója. – Nagy nehézség volt, hogy online térben kellett elkezdeni a munkát, nagy örömünkre májusban megnyithatott a ház a közösségeink előtt is. Szeretném, ha a város közművelődési intézménye, kulturális központja méltó módon várná a következő évtizedekben is a székesfehérváriakat.

A Fürdő sori épületet félmilliárdból szeretnék korszerűsíteni
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Cser-Palkovics András elmondta, a különböző feladatkörök összevonása egy sokkal hatékonyabb, fenntarthatóbb működési rendet eredményezhet. A polgármester kiemelte, a jövőben Börgöndön is szeretnének kialakítani egy közösségi teret, illetve a város felajánlotta a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár fenntartójának, hogy szükség esetén átvennék és működtetnék az intézményt.

Mindemellett nemcsak tartalmi, fenntartói újításokról beszélhetünk, hanem az épületek külső-belső megújulásai is szerepelnek a jövő tervei között. Fontos célkitűzés, hogy a ház egy olyan tudás- és élményközponttá váljon, ahol a digitalizáció van a középpontban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában