Frissen Fejérből

2021.06.28. 07:25

Baracson vitorláznak majd az égen július első felében

Egy nagyszabású égi versenyt rendeznek meg Baracs-Kisapostag repülőtéren július 2. és 10. között.

Baráth Eszter, DH

Látványosságnak ígérkezik, amikor sorra húzzák fel az összes vitorlázógépet a magasba

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A vitorlázógépek hazai versenysorozatát idén három kategóriában hirdették meg. A pilótáknak több repülési számot kell teljesíteniük, a feladatok során szerzett pontszámok pedig hozzáadódnak a bajnokság összeredményéhez. Július 2–10. között a Baracs Repülőtér Kft. által üzemeltetett légi kikötőben zajlik majd megmérettetés a Dunaferr Repülőklub rendezésében.

Laptársunknak, a Dunaújvárosi Hírlapnak a klub vezetője, Verasztó Sándor elmondta, a szervezésre minden évben pályázatot írnak ki. Tavaly már elég felkészültnek érezték magukat, így miután novemberben megismerték a feltételeket, benyújtották pályázatukat, és a Magyar Vitorlázórepülő Szövetség a Fejér megyei csapatot bízta meg a rendezvény megvalósításával.

A nagy érdeklődést jól mutatja, hogy a szervezők előzetesen 40–45 jelentkezőre számítottak, de már a múlt héten 60 pilótára rúgott a nevezés. Így a rendezvény a tervezettnél is nagyszabásúbb lesz.

Látványosságnak ígérkezik, amikor sorra húzzák fel az összes vitorlázógépet a magasba
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A versenyzőkkel és a kísérőkkel összesen körülbelül 150–200 vendégre számítanak, így megfelelő körülmények és feltételek érdekében a házigazdák kisebb-nagyobb fejlesztéseket hajtottak végre a területen. A saját beruházások megvalósítását a pályázatban is vállalták. Felépítettek egy vizesblokkot, hamarosan elkészül az új klubház, füvesítést végeztek, parkolót alakítottak ki és informatikai struktúrát is fejlesztettek. Mindemellett természetesen a rendkívül biztonságos és folyamatosan ellenőrzött körülményeket kell biztosítani.

A rendezvény mindenki előtt nyitva áll majd, de a szervezők szívesen vennék, ha a látogatók előre jeleznék érkezési szándékukat. Az ünnepélyes megnyitó július 3-án lesz, amikor a gépek indulása különleges látványt nyújt majd.

A szervező klub öt pilótája indul a versenyen, Tóth Imre, Loskay László, Mészáros Máté és Geráth Károly is megméretteti magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában