anyagi károk

2021.05.15. 15:30

Zavartalan oktatás folyik a Munkácsyban, ahol néhány napja leszakadt a plafon

A lánykollégiumban is tartanak tanórákat a Munkácsy Mihály Általános Iskola tanulóinak.

Baráth Eszter

Szerencsére nem történt személyi sérülés

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap-archív

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a hét elején a székesfehérvári általános iskolában az informatikai szaktanterem mennyezeti vakolata leszakadt, mintegy két négyzetméternyi területen. A balesetben nem történt személyi sérülés, hiszen a tanulók ez idő alatt tanáraikkal az intézmény udvarán tartózkodtak. Anyagi károk viszont keletkeztek, mivel a lezuhanó vakolat több számítógépet is károsított.

A Székesfehérvári Tankerületi Központ tájékoztatása szerint a Munkácsy Mihály Általános Iskolában a történtek ellenére biztosított a folyamatos oktatói-nevelői munka és a diákok teljes biztonságban vannak. Azon nyelvi óráknak, amiket most nem tudnak megtartani az intézményben, a Nemes-Nagy Ágnes Kollégiumban biztosítanak termet.

Szerencsére nem történt személyi sérülés
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap-archív

A Tankerületi Központ azonnal elindította a szükséges munkálatokat. Tájékoztatásuk szerint statikai szakembereket kértek fel, akik a jövő hét folyamán alaposan átvizsgálják az érintett tanterem és az épület egyéb helyiségeinek állapotát is. A statikai szakvélemény elkészültét követően pedig megkezdődhetnek a szükséges helyreállítási munkálatok.

A Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója elmondta, hogy az intézményben jelenleg az egyik pályázatból megvalósuló felújítási munkálatok zajlanak. Ennek keretein belül megújul a tornaterem, valamint kialakítanak akadálymentes vizesblokkokat is, és az érintett mosdókat átépítik. A beruházás során az iskola belső udvara is megújul.

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/leszakadt-a-plafon-egy-fehervari-iskolaban-4927600/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában