Tágas, világos tér

2021.05.29. 17:00

Új óvoda épül Szabadhídvégen

Új óvoda épül a faluban, melynek alapkövét idén februárban tették le. Most, három hónappal később rengeteget haladtak a munkával.

V. Varga József

Elkészült az új óvoda alapja, és felhúzták a falak többségét, a településen izgalommal várják az építkezés további menetét – mondta el lapunknak Pap László polgármester.

Szóba került az is, hogy az oldás egy új, izgalmas időszak kezdete, új esély a könyvtárnak és az olvasóknak. Az eddigi sötét, dohos környezet helyett új, tágas, világos térben olvashatnak könyveket, magazinokat, illetve beszélgethetnek egymással vagy akár a könyvtárossal. A központi hely, az épület könnyű megközelíthetősége, a friss könyvállomány remélhetőleg kedvet hoz az embereknek, hogy minél többet látogassák az új könyvtár folyamatosan frissülő könyvállományát.

Sikerrel zárult az Együtt Szabadhídvégért Egyesület településfásításra beadott pályázata: összesen 30 fa érkezett. Az önkormányzat épülete mellett található szabadtéri színpadhoz többféle fa került, közötük ezüst hárs, amerikai hárs és platán. A központi buszmegállóhoz három gömbszivarfát ültettek, valamint a játszótérre is került facsemete – tette hozzá a faluvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában