1,731 milliárd forintból

2021.05.21. 16:15

Száz templom és egy kápolna újul meg Fejérben

Magyarország Kormánya támogatásával folytatódik hazánk egyházi épített örökségének megújulása. A Magyar Templom-felújítási Program keretében Fejér megyében is számos templom megújul.

V. Varga József

2021.05.21. Vidéki templomok felújítási programját jelentette be Soltész Miklós egyházügyi miniszter a soponyai református templom kertjében. Soponya. Nagy Norbert. Fejér Megyei Hírlap.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A részletekről Soltész Miklós, országgyűlési képviselő, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Varga Gábor, Sárbogárd és térsége országgyűlési képviselője, Tessely Zoltán, Bicske és térsége országgyűlési képviselője, a Szent László- és a Váli-völgy területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos és Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, a Dunaújváros környéki települések megbízott felelőse sajtótájékoztatón számolt be péntek déli 12 órakor Soponyán, a református templom kertjében.

Az eseményen jelen volt Szücs Norbert, Soponya polgármestere, a megjelenteket Kovács-Csiba Krisztina református lelkipásztor köszöntötte.

 

Összességében 1,731 milliárd forintból újul meg részben vagy egészben száz templom és egy kápolna Fejér megyében – jelentette be Soltész Miklós. Az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár közölte, hogy a templomfelújítási program keretében 62 katolikus, 32 református, 4 evangélikus templom és 2 baptista imaház újul meg 66 Fejér megyei településen. Ezeken felül lesz még egy kápolna, a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely közelében lévő doni emlékkápolna, amelyet szintén felújítanak.

Soltész Miklós hangsúlyozta: a templomok megújulása nemcsak a települések megszépüléséhez járul hozzá, hanem erősíti a helyi közösségeket, a családokat és a hitéletet egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában