Frissen Fejérből

2021.05.07. 07:20

Szakképzés olajos gépközelből – Elbúcsúztatták a Densó-akadémistákat

Csütörtökön tizennégy, a duális képzésben a vállalatnál pallérozódó diákjától búcsúzott el, mint egy tanévzárón, a Denso.

Majer Tamás

Károlyi Róbert köszönetet mondott, Maszajuki Kitano gratulált

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A székesfehérvári gyárában autóipari alkatrészek előállításával foglalkozó Denso Gyártó Magyarország Kft.-nél 2013 óta zajlik duális képzés. Eddig 170 diák végzett itt évközi szakmai gyakorlatot. Az elmúlt nyolc év alatt 45 tanulóból lett a cég munkavállalója. Jelenleg hat szakmában történik vállalati szakképzés: szerszámkészítő, gépi forgácsoló, villanyszerelő, elektronikai műszerész, elektronikai technikus és gépgyártás-technológiai technikus.

Károlyi Róbert köszönetet mondott, Maszajuki Kitano gratulált
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Hisszük azt, hogy vállalatunk csak a képzéssel, egy jól képzett szakembergárdával tud továbbfejlődni, fennmaradni, új termékeket előállítani – mondta Szincsák Attila, a cég adminisztratív alelnöke. – Huszonnégy év után, idénre úgy összeállt a képzési és a fejlesztési programunk, hogy büszkén mondhatom, egy Denso-akadémia alakult itt ki! – fogalmazott, majd kifejtette, az operátortól az elnöki szintig fogják dolgozóik kezét, oktatják, támogatják őket.

– Nagy élmény volt számunkra, hogy részt vehettünk egy ekkora vállalat dolgos hétköznapjaiban. Külön köszönetet szeretnék mondani a szakoktatóinknak, akik a nehéz körülmények, a pandémia ellenére is mindent megtettek azért, hogy átadják nekünk a szakmai tudást – mondta Károlyi Róbert diák, társai nevében is.

Mészáros Attila alpolgármester az önkormányzatot képviselve mondott köszönetet a cégnek a diákok szakképzéséért, oktatásáért. A városvezető rámutatott, a Denso úgy is mint jelentékeny munkáltató, s úgy is mint kiemelt adófizető, nagyon fontos partnere Székesfehérvár városának.

 

– Valószínűleg ti mindnyájan megtapasztaltátok azt, hogy azért nem is olyan egyszerű munkakörnyezet ez itt a Densóban – mondta Maszajuki Kitano, a cég elnöke a búcsúzó diákoknak, miután gratulált nekik – Van, ami olajos, van, ami piszkos, van, ami büdös, van, amit nehezen lehet elérni, hogyha be kell menni a gépbe. Alapvetően nem egyszerű ezt a tudást magatokévá tenni, a gyakorlatban alkalmazni – folytatta.

Maszajuki Kitano végül azt kérte a fiataloktól: mindazt, amit megtanultak, akárhogy is alakul a pályájuk, kamatoztassák a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában