mozgában

2021.05.17. 10:58

Sporteszközökkel ajándékozzák meg a dunaújvárosi bölcsődéket

Gyermeknap alkalmából jótékonyságot szervez a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség és a Carissa Sportegyesület a dunaújvárosi bölcsődék számára.

DH, BE

Budapest, 2020. július 1. Gyerekek játszanak a kibõvített cinkotai Napsugár Bölcsõde új részlegének udvarán a XVI. kerületi Felsõmalom utcában az átadás napján, 2020. július 1-jén. MTI/Bruzák Noémi

Fotó: MTI

Az összefogás felhívása szerint a dunaújvárosi bölcsődés gyerekeket szeretnék megajándékozni a partnerek, a csapatok és a város lakói segítségével. A gyerekek legtermészetesebb megnyilvánulása a mozgás, az ebből eredő öröm elősegíti a szellemi és a mozgáskoordináció fejlesztését is.

Dunaújvárosban 5 tagintézmény 30 csoportja részesül az ajándékokból, ami azt jelenti, hogy 320 gyermek mindennapjait színesítik majd a sportszerek és fejlesztőeszközök. Azon személyeknek, cégeknek, egyesületeknek, civil szervezeteknek, akik támogatni szeretnék a kezdeményezést – akár támogatói összeggel, akár különböző sportszerekkel – a DLSZ-szel kell felvenniük a kapcsolatot. A pénzadományokból megvásárolt és a felajánlott eszközöket gyermeknap alkalmából május 31-én adják át a város bölcsődéinek.

A fejlesztőeszközökkel bővíteni tudják az intézmények szertárát, így a gyermekek fejlesztése is könnyebb lesz a nevelők számára. Több partner már jelezte a csatlakozást, így az már biztos, hogy a gyermeknapi rendezvényen kapnak ajándékot a bölcsődések, de továbbra is várják a támogatókat.

Az összefogás az intézmények számára is nagy segítséget jelent, hiszen a DLSZ és a támogatók segítségével olyan eszközökhöz juthatnak, amelyekre enélkül várniuk kellene, vagy nem lenne lehetőségük megvásárolni a csöppségeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában