Frissen Fejérből

2021.05.19. 18:36

Pünkösdkor szervezik a trianoni méltó megemlékezést Fehérváron

Az Országzászló Védnöki Testület együtt szervezi a Válasz Független Civilekkel és a 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalommal a trianoni megemlékezést.

Palocsai Jenő

Kónyi-Kiss Botond, Juhász László, Boór Ferenc és Szili Csaba beszélt a megemlékezés menetéről

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Boór Ferenc, a Fejér Szövetség társelnöke a sajtótájékoztatón elmondta: – Nincs olyan járvány, ami felér azzal a tragédiával, ami minket, magyarokat ért 101 esztendővel ezelőtt, ezért kötelességünk megemlékezni erről az eseményről.

Az esemény pünkösdhétfőn délután fél ötkor kezdődik, mondta Juhász László képviselő, aki hozzátette, hogy a jelenlegi korlátozások megengedik, hogy bárki leüljön a teraszokon, ezért a tavalyi forgatókönyvhöz hasonlóan az Ország­almánál kezdődik a program, ahol több ilyen terasz is van.

Tavaly élő harangzúgással indult az esemény, most ugyanazt felvételről fogják adni, majd a Himnusz után elindul a séta az Országzászló térre, ahol 16.45 kor kezdődik majd a zászlószentelés.

Kónyi-Kiss Botond, Juhász László, Boór Ferenc és Szili Csaba beszélt a megemlékezés menetéről
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Szili Csaba megyei képviselő nemcsak a fehérváriakat buzdítja arra, hogy emlékezzenek a tragédiára, hanem a VÁLASZ felhívását is tolmácsolta, mely szerint szeretnék, ha a megye minden települése megemlékezne, kiállva emellett a fontos ügy mellett.

Kónyi-Kis Botond, a 64 Vármegye Fejér megyei vezetője elmondta: – Trianon hatása nem egy régi dolog. Hiába telt el 101 év, hétről hétre tapasztaljuk az elszakított országrészekben azon jogsértések hatásait, amiket Szlovákia, Románia, Ukrajna elkövet a magyarok ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában