Frissen Fejérből

2021.05.27. 07:20

Méhkaptárból virágláda készült Zámolyon

Új, egységes, az utcákat szebbé tevő virágládák jelentek meg a falu közterületein. A mintegy 130 láda önkéntes munkában készült, és bárki igényelhetett belőle.

Borsányi Bea

A virágládák egy része a Kossuth utcát díszíti, de számos más helyre is került belőlük

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– A Településfejlesztési Bizottság elnökeként számos ötletem, ötletünk van arra, hogyan tehetnénk még szebbé a falut. Amikor Szentzi Barbara felajánlotta a birtokában lévő, használaton kívüli méhkaptárakat, jött az ötlet, hogy faanyag kiegészítésével, némi munkával gyönyörű virágládákká varázsolhatók – mesélte Nagyné Méhes Mónika képviselő.

A virágládák egy része a Kossuth utcát díszíti, de számos más helyre is került belőlük
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Innentől kezdve nem volt megállás. Az ötletet meghirdették a faluban, a munkához bárki csatlakozhatott, és előre igyekeztek felmérni azt is, hány virágláda készüljön. Már az első körben több mint száz jelentkező akadt, aki szívesen állította háza elé és ültette be virággal a ládákat. Végül 133, egyforma méretű és egységes kinézetű darab készült. – Két hétvégén három napot fordítottunk a munkára, a csapatnak hat állandó és néhány változó tagja volt, összességében több mint tíz en dolgoztunk. Minden láda gazdára talált, és már vannak újabb jelentkezők, akik szívesen fogadnának továbbiakat, de most szeretnénk egyet szusszanni a nagy munka után. Ha viszont összejön annyi újabb igény, hogy érdemes ismét belevágni, akkor nekilátunk megint – zárta Nagyné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában