Koronavírus Fejérben

2021.05.12. 08:00

Kőszárhegyi csoda: a legsúlyosabb koronavírusból épült fel a 73 éves asszony

– Valahogy mindvégig tudtam – nagyon akartam –, hogy nekem haza kell jönnöm, nekem még dolgom van itt! – Rózsika tisztán, határozottan fogalmaz. Az elérzékenyülésre ott vannak szépkorú társai, és a meghívottak, mi, többiek.

V. Varga József

Rózsikát köszöntötték – kedves szavak sorjáztak, nem maradt el a virág sem

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Király Istvánné Rózsika 2020. október 31-én délelőtt kórházba került, másnap hajnalban lélegeztetőgépre kellett kapcsolni. Összeomlott a tüdeje, alig volt vérnyomása, mélyaltatásba helyezték. A tesztek és a különböző vizsgálatok azt mutatták, hogy a legsúlyosabb Covid-19 vírust kapta el. Életveszélyes állapotba került.

Szentes János önkormányzati képviselő, a Kőszárhegyi Nyugdíjas Baráti Kör megbízott vezetője idézi fel a fehérvári kórházban és a kisbéri rehabilitációs intézményben eltöltött 133 napját. Rózsika idén március 12-én tért vissza az otthonába.

Rózsikát köszöntötték – kedves szavak sorjáztak, nem maradt el a virág sem
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A szépkorúak meglepetéssel készültek kedden délután: az új piactér fedett árusítóhelysorán, napsütéses időben, de árnyékban, a jó levegőn köszöntötték az életbe és a körükbe visszatérő társukat. Nem akartunk már tovább várni! – mondogatják a hölgyek, urak, amint az asztalokra kipakolják a pogácsát, a süteményt, az üdítőket, a jóféle szőlőhegyi borokat.

– Legyél büszke magadra! Arra, hogy túlélted, hogy felálltál, hogy megcsináltad, hogy újrakezdted, hogy sikerült, hogy mertél! És hogy hittél! Isten hozott, Rózsika! – köszönti a 73 éves asszonyt Szentes János.

– Hétköznapi csoda ez! – Borján Péter polgármester bizony a könnyeivel küszködik.

– A lányom úgy csalt el, hogy valami mobiltelefont intézünk Fehérváron – mosolyog Rózsika. – Amikor aztán a piactér felé fordultunk, már tudtam, turpisság van a dologban.

– Nagyon köszönöm, hogy eljöttetek – fordul aztán a többiek felé. – Fel a fejjel, gyerekek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában