Frissen Fejérből

2021.05.27. 07:10

Kicsinosították a ráckeresztúri iskolát

Lassan- lassan visszatérnek a Petőfi Sándor Általános Iskolában is a megszokott rendhez: már a gyermeknapra készülnek.

Gajdó Ágnes

A szépen felújított tornateremben újra folytatódhatnak a kosár- és kézilabda házi bajnokságok

Fotó: Gajdó Ágnes

Gergics Mihályné igazgató érdeklődésünkre elmondta, a nehéz helyzetben akadt azért jó is. A Dunaújvárosi Tankerületi Központ anyagi támogatásával a Szent János téri iskolaépületben tisztasági festés történt. Az iskola, a szülők és az önkormányzat összefogásával a folyosót és a mosdókat tették szebbé azok a fiatalok, akik az otthonteremtő és életpálya-tervezést segítő pályázati forrásból ösztöndíjat kapnak, viszont ennek fejében meghatározott óraszámban közösségi munkát kell végezniük. Nem egy közülük a ráckeresztúri általános iskolába járt, örömmel segített szebbé tenni a már igencsak elhasználódott épület egy részét. Hétvégén, sőt, pünkösdkor is dolgoztak, hogy mire újra becsengetnek, a takarítással is végezzenek.

A szépen felújított tornateremben újra folytatódhatnak a kosár- és kézilabda házi bajnokságok
Fotó: Gajdó Ágnes

Az iskolában újra fellendült a sportélet. Endrődi Noémi testnevelő tanár arról számolt be, hogy a nemrég szépen felújított tornateremben folytatódhatnak a kézilabda és kosárlabda házi bajnokságok. Bár az országos rendezvények idén is elmaradnak, az alsós diákok továbbra is rendszeresen edzenek, készülve már a következő tanévre. A negyedikesek három három, illetve négy négy elleni hárompalánkos kosárlabdajátékot játszottak, az elsősök pedig sor- és váltóversenyen mutatták meg, mennyit fejlődtek a tanév során. A testnevelő szerint a gyerekek egyre jobban élvezik a játékot, a szabályokat betartva ügyesednek. Megtanulják elviselni a vereséget is, helyén kezelni a győzelmet és tisztelni az ellenfelet.

Gyermeknapra a hagyományos akadályversennyel készülnek a pedagógusok és a szülők. A csapatoknak a település több pontján kell játékos szellemi és ügyességi feladatokat megoldaniuk, feltéve, ha az időjárás nem szól közbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában