Frissen Fejérből

2021.05.08. 12:00

Három, kilencvenedik életévét is betöltött szülinapost ünnepeltek Fülén

A 90 esztendős Balogh Lajosné Ilonka néni születésnapját a járványhelyzet miatt visszafogottan ünnepelték meg a településen. A falu címeres plakettjét Kiss Róbert polgármester adta át.

V. Varga József

Józsi bácsit (b), Ilonka nénit és Sári nénit a két óvodás, Tamara és Lóránt köszöntötte

Fotó: Lázár A.

A kormány, a miniszterelnök üdvözlő sorai mellett az önkormányzat az idei évtől Füle címeres plakettjével is köszönti szépkorú lakosait. A plakett az enyingi Kató Balázs fazekas, keramikus, a Fehérvári Kézművesek Egyesület tagjának munkája.

Balogh Lajosné Ilonka néni a falu harmadik, 90. életévét betöltött lakosa, így őt, és visszamenőleg a másik két legidősebb fülei lakost is köszöntötték a művelődési házban. Pusztai Ferencné, szintén Ilonka néni 1927-ben (jelenleg 94 életévével ő Füle legidősebb polgára), illetve Bakó József 1928-ban (93 éves) született.

Mindhárom ünnepelt Fülén született, és szeretett kis falujukban élték le az egész életüket, sok mindent átélve az évtizedek során. (Hárman együtt 277 évesek!) A második világháborúból tizenévesként élénkek az emlékeik, az akkori történésekről sokszor mesélnek. A falu történetét is ők ismerik a legjobban. Földijeik nemcsak bölcsességük miatt büszkék rájuk, hanem mert nyitott, kedves személyiségükkel is bearanyozzák mindennapjaikat – mondta el róluk Kiss Róbert polgármester.

Józsi bácsit (b), Ilonka nénit és Sári nénit a két óvodás, Tamara és Lóránt köszöntötte
Fotó: Lázár A.

Baloghné Ilonka néni rendkívül aktív, sokat sétál a faluban, mindenkit személyesen ismer, mindenkihez van egy-két kedves szava. Józsi bácsi a katolikus egyházközség tevékeny tagja, feleségével, Sári nénivel minden misén ott vannak, és ha megkérdezik, szívesen mesél arról, milyen is volt egykoron az élet a faluban. Jellegzetes „sétabotján” még csengő is van, és akasztó a bevásárlószatyornak. Pusztainé Ilonka néni egészségügyi állapota miatt inkább otthon tartózkodott, a füleiek sok szeretettel gondolnak rá is, és büszkék, hogy legidősebb lakosuk már a 94. életévét tölti körükben.

Az ajándékok között, a kerámiaplakett mellett, az óvodások és Sári néni által mondott versek is szerepeltek, az önkormányzat virággal és süteménnyel kedveskedett. Törő Gábor, a térség országgyűlési képviselőjének üdvözletét a faluvezető tolmácsolta. A hona tya azt is üzente: vigyázzon mindenki az egészségére! A füleiek remélik, hogy hamarosan véget ér ez a járványos időszak, és legközelebb kicsik és nagyok együtt ünnepelhetnek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában