megújult

2021.05.06. 07:25

Hamarosan nyithat a nyugdíjasok klubja Sárkeszin

Az önkormányzat saját erőből felújította a nyugdíjasklub épületét, a belső renoválásra 600 ezer forintot tudtak költeni. Az ünnepélyes átadót szerdán tartották szűk körben.

V. Varga József

A kis ünnepség vendéglátással fejeződött be

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Fontosnak tartják a településen középületeik lehetőség szerinti felújítását, most legutóbb a nyugdíjasklub Kossuth utcai épületének belső felújítását végezték el. A biztonság és az energiahatékonyság növelése érdekében kicserélték a helyiségek elektromos hálózatát, elvégezték a fertőtlenítő festést és megújították a bútorokat.

– Szép, kellemes és biztonságos környezet várja a járványhelyzet oldásával 600 lelkes kis falunk szépkorú polgárait – mondta el köszöntőjében Kőhegyi László polgármester. – A Magyar Falu programban elbírálás alatt van egy 40 milliós útépítési pályázatunk, s szeretnénk folytatni középületeink felújítását is, nevezetesen itt a szomszédban a régi kultúr korszerű közösségi térré alakítását.

A kis ünnepség vendéglátással fejeződött be
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az önkormányzat és a nyugdíjasok meghívásának örömmel tett eleget Törő Gábor, a térség országgyűlési képviselője.

– Több alkalommal vendégeskedtem már Sárkeszin: bemutatták nekem a megújult orvosi rendelőt, építettünk együtt játszóteret, és most itt vagyunk ebben az otthonos klubban – emelte ki a honatya. – Így munkálkodunk a jövőben is, a közös munka meghozza gyümölcsét.

Falvay Jenő, a nyugdíjasklub elnöke elárulta: hamarosan újranyit a klub kéthetenként, s folytatja munkáját a kézművesszakkör is.

A kis ünnepség vendéglátással fejeződött be, melyen a helyi ízek domináltak: vaddisznópörkölt, házi rétes és zamatos termelői bor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában