Sok víz lefolyt a Gaján

2021.05.07. 15:00

„Fehérvár felkészült a turizmus újraindulására”

Turistákat vár, nyitásra hangol a Hiemer-házban található, 20 millió forintból megújult fehérvári Tourinform-iroda. Vadonatúj, a belvárosban párját ritkító csomagmegőrzőjük ingyenesen használható.

Majer Tamás

F. Szegő Krisztina és Róth Péter ismét az utazásról tájékoztathatott

Fotó: Molnár Artúr/ÖKK

Az iroda a Magyar Turisztikai Ügynökség vissza nem térítendő támogatása révén, 19 millió 719 ezer forintból újult meg. Új szolgáltatásokkal is bővült a palettájuk, telefontöltő pont, gyereksarok és csomagmegőrző szekrény is segíti már náluk a királyi városba érkező turistákat, városnézőket.

F. Szegő Krisztina, a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője és Róth Péter alpolgármester adott számot a tervekről, fejlesztésekről. Az ügyvezető elmondta, nagyon nehéz, drámai időszakon vannak túl. Utalt ezzel a pandémia okán hozott, a vírus terjedését korlátozó országos intézkedésekre, illetve a részleges nyitásra.

F. Szegő Krisztina és Róth Péter ismét az utazásról tájékoztathatott
Fotó: Molnár Artúr/ÖKK

– Azt hiszem, talán az utolsó közös sajtótájékoztatónk még az Utazás kiállításon volt 2020 elején – fogalmazott Róth Péter. – Azóta nem az utazásról szólt a világ. Sok víz folyt le a Gaján, de végre elérkeztünk oda, hogy talán már az újraindulás kapujában vagyunk. Székesfehérvár felkészült a turizmus újraindulására – mondta az alpolgármester, aki arról is szólt, nemcsak a városba érkező vendégeknek érdemes felkeresniük ezt az irodát, hanem a helyieknek is, hiszen számtalan szép, a helyi kötődést erősítő ajándéktárgy vásárolható meg az irodával egy térben lévő boltocskában. Alba Portéka néven egy, a Jancsárkert termelőivel, árusítóival, kézműveseivel közösen útra bocsátott termékcsalád tagjai is a polcokon sorakoznak már.

F. Szegő Krisztina a www.nyissfehervarra.hu oldalon elérhető és megismerhető virtuális kártyáról is beszélt. A kártya lényege, hogy a város – a projektbe bekapcsolódó – szállásain vendégéjszakázó nyaralók kedvezményeket kapnak az időtöltéseik során. Engedményt kínál Fehérvár szinte valamennyi turisztikai célpontja – köztük a Sóstó Látogatóközpont, a Bory-vár, a Szent István Király Múzeum, sőt, a Gorsium Régészeti Park és a pákozdi Katonai Emlékpark is.

Már el is kezdődött, s július végéig fut majd a kampány, hasznos statisztikai adatokat is remélnek tőle a kiötlői. Augusztusra, illetve szeptember–októberre újabb hívogató akciókat találnak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában