Frissen Fejérből

2021.05.14. 21:31

Cser-Palkovics András: A tervezet így nem elfogadható

A lakástörvény parlamentnek benyújtott módosítása jelenlegi formájában nem jó – fogalmazta meg kétségeit közösségi oldalán a törvényjavaslattal szemben Cser-Palkovits András, Fehérvár polgármestere.

FMH, V. Varga József

Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

A lakástörvény tervezett módosításának a célja, hogy több tízezer magyar család, illetve bérlő saját tulajdonú lakáshoz jusson – közölte videonyilatkozatában a törvényjavaslat gazdája, Böröcz László. A fideszes országgyűlési képviselő szerint a magyar emberek többsége akkor érzi magát biztonságban, ha saját tulajdonú lakásban lakhat. Állítja: ezzel nem szűnik meg az önkormányzati lakáspolitika.

Jogbiztonságunk alapja, hogy kizárólag a tulajdonosnak van joga saját vagyona tekintetében döntéseket hozni. Nem helyes tehát, hogy az országgyűlés a törvény erejénél fogva, a tulajdonosok felett dönt az önkormányzati vagyon kimondottan nem értékarányos elidegenítéséről – vélekedett Cser-Palkovits András.

Amint a városvezető kifejtette: a benyújtott törvényjavaslat határozatlan időre bérbeadott lakásokra vonatkozó része megfontolandó, valóban több évtizedes problémák megoldására lehet alkalmas eszköz, ezt a megoldást Fehérvár önkormányzata támogatni tudja. A határozott időre kötött lakásbérleti szerződések tekintetében azonban a benyújtott tervezet, jelenlegi formájában nem elfogadható.

A következő napokban ezért szakpolitikai javaslatokat fogalmaznak meg a kezdeményező képviselő felé. Olyan megoldásokon dolgoznak, melyek együttesen szolgálják a város és a bérlők hosszútávú érdekeit is – tette hozzá Cser-Palkovits András.

A teljes Facebook-bejegyzést itt olvashatják:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában