Frissen Fejérből

2021.05.10. 07:05

Csalás vagy hirdetés? Ő egy a 23 millióból?

Bő egy hete adtunk hírt arról, hogy van olyan politikus a környezetünkben, aki vásárolt robotokkal próbálja azt az illúziót kelteni, hogy menynyire népszerű a közösségi portálon.

Nagy Zoltán Péter

A közösségi portálokon mindenki azt mond, amit akar, egyelőre büntetlenül Fotó: Facebook

A látszatnépszerűséget hanyag félrebeszéléssel próbálta megmagyarázni.

Két lehetőséget vetettünk fel a megosztásvadászattal kapcsolatban: az egyik, hogy hirdetés formájában hirtelen meg tudta növelni egyetlen posztjához a megosztók számát több százszorosára; a másik, hogy ugyancsak pénzért megosztó robotokat vásárolt, amit egy poszt erejéig elszabadított vagy tudatlanságból, vagy nemtörődömségből.

Írásunkkal kapcsolatos reakciója felhívta a figyelmünket egy száz évvel korábban tevékenykedő személy egyéniségére. Sajnos összehasonlíthatók.

A fehérvári jobbikos posztoló egy újabb írást tett ki az ő „népének”, bizonygatva, hogy műveit egyre többen osztják meg, és kedvelik is azokat.

Ez a jobbikos nagyszerű előadást fogalmazott meg arról, miért nem lehetett hirdetés az a poszt, aminél rácsodálkoztunk, hogy 5160 ember osztotta meg, miközben a szóban forgó politikus hátborzongató írásait leginkább nulla és 17 között osztogatják. Köszönjük a kioktatást, de felhívom a figyelmét, hogy a hirdetés mint tisztességes eszköz jött szóba, amit ő kifejezetten cáfol. Tehát csalt és nem hirdetett. Majd azzal kapcsolatban, hogy hirdetés nélkül egyetlen nap alatt 5160 megosztást csak robotokkal lehet az ilyen posztolgatónak elérni, ezt válaszolta: „Tehát Ti, akik osztjátok a posztjaimat, tudjatok róla, nem léteztek.”

Ehhez hasonló aljasságra képes a robotkezelő
Fotó: Facebook

Nem, az a 244 ember létezik, akik látták a frenetikus választ, de hol van az 5160? Április 12-én egy nap alatt 5160 ember osztotta meg az írást. Ma, egy hónappal később, május 10-én ez a szám 5170-re duzzadt. A posztoló egyszerűen csaló, mert ha tényleg olyan sok ember osztotta meg az írást, akkor egy hónappal később tízezer fölött kellene lennie ennek a számnak. De nézzük, milyen egyéniségről van szó! 1974-ben született Marosvásárhelyen, magát székelynek vallja. 1886-ban Szilágycsehiben született, magát internacionalistának tartotta. Mindketten Erdélyben születtek, mindketten egy világhatalmi rendszer szerelmesei lettek. Utóbbi véres szájához nem kell több: hatalomra jutását követő 133 nap alatt 590 személyt, köztük 200 tanárt és tanítót végeztetett ki.

A közösségi portálokon mindenki azt mond, amit akar, egyelőre büntetlenül Fotó: Facebook

Kevesebb mint két év múlva több mint 60 ezer török lemészárlását vezényelte le a Krímben. A szilágycsehi születésű ember kedvenc gondolatai a hatalomra jutás előtt: „A burzsoá osztály létét minden erővel meg kell semmisíteni.”; vagy „Halál a klerikálisokra!”; vagy „Meg kell semmisíteni, aki ellenáll.” A marosvásárhelyi, magát székelynek valló – egyelőre jelöltje az általa kiüresített helyi pártnak – kedvenc gondolatai: „Kaviárt lakmározó fideszes bűnbandának fogalma nincs, hogy mi a magyar valóság”; vagy „Börtönt a politikusbűnözőknek!”; vagy „A magyar dolgozó nem játék.

Aki velük szórakozik, az a tűzzel játszik.” És a legutolsó „gyöngyszem”: „Leáldozik a hazudozó, tolvajok kora” – írta ezt a zsenialitást 133 megosztás kíséretében az a marosvásárhelyi, aki 15 évesen állítólag forradalmat csinált, majd mára szép csendesen besorolt a „23 millió román”-nal fenyegető Gyurcsány alá. Ilyenek lennének a székelyek? Ugyanakkor minden szavával egyet is lehet érteni, és valóban börtönben a helye a politikusbűnözőknek, és jó lenne, ha leáldozna a hazudozók kora! De ma még büntetés nélkül lehet robotokat vásárolni a posztokhoz…

Kapcsolódó cikk:

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/hazug-es-al-megosztasvadaszat-elkezdodott-2022-es-valasztas-kampany-4891018/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában