Panasz érkezett

2021.05.10. 07:00

Bosszantó zaj és szálló por zavarja a lakók nyugalmát Iváncsán

Az utóbbi napok meglehetősen eseménydúsan teltek a község életében. Előbb a közelben lévő ipari parkból érkező szokatlan hangzavar miatt, majd az onnan a település felé szálló por mennyisége okán panaszkodtak a lakók.

Korondy Tamás

A földsánc célja, hogy a további építkezés okozta zajtól megvédje a települést

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Földsánc

Molnár Tibor, a település polgármestere a falu közösségi oldalán válaszolt a lakossági panaszokra. Megerősítette, hogy az ipari parkban végzett földmunkák okozta zajjal kapcsolatban az elmúlt időszakban számos lakossági panasz és bejelentés érkezett, amelyeket természetesen ő maga is tapasztalt.

– A felmerülő problémák miatt kezdeményeztem minden érintett fél felé az egyeztetést, melyen részt vettek a beruházón és a kivitelezőn kívül a Nemzeti Befektetési Ügynökség és a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető Fejlesztő Zrt. vezetői is – fogalmazott a vezető, aki hozzátette, hogy a legfontosabb, lakosságot érintő kérdésekhez minden érintett konstruktívan viszonyult. Kiemelte, hogy a jelenleg is zajló földmunkálatok várhatóan a nyár elejéig tartanak, amelynek a talajkiegyenlítésen túl a legfontosabb célja a falut védő földsánc kialakítása.

A földsánc célja, hogy a további építkezés okozta zajtól megvédje a települést
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Türelmet igényel

– Az ipari park település felőli oldaláról depózzák a földet. Itt alakul majd ki ez a fal, ami legalább 7 méteres magasságban épül meg, melynek célja, hogy a további építkezés okozta zajtól megvédje a települést. Ennek elkészítése hangos, de mindenkinek a türelmét kérem, mert ez mindnyájunk érdekét szolgálja – véleményezte Molnár, aki hozzátette, hogy az eddigi heti hét nap munkából vasárnapokon és éjszaka a lakók kérésére nem dolgoznak a munkások.

Ez ügyben Molnár Tibor hangsúlyozta azt is, hogy a következő részletes, és a megvalósítás konkrétumait is tartalmazó tájékoztatást május közepén kapja meg az önkormányzat, melyet minden lakoshoz haladéktalanul el is fog juttatni. Kiemelte még, hogy ha a kivitelező hamarabb értesíti a vezetést az esetleges változásról, arról azonnali tájékoztatást nyújtanak majd az iváncsai polgárok részére.

Ezzel azonban nem ért véget a problémák száma, ugyanis néhány nappal később már más gonddal is kellett szembesülnie a településnek

– A faluközpontban, és főleg az ipari parkhoz közel eső utcákban a munkálatok következtében nagyon nagy por keletkezett, ezért, amint lehetett, hívtuk a fővállalkozót, hogy eddig ilyen gond nem volt, értjük, hogy sajnos a szélirány az előző hetekhez képest megfordult, de attól függetlenül nyomatékosan kérjük, hogy dolgozzanak több locsolókocsival – számolt be a polgármester a történtekről, akinek elmondása szerint kérésük meghallgatásra talált, így ez a probléma is első körben megoldódni látszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában