Frissen Fejérből

2021.05.18. 07:25

A legszebb balkonokat és előkerteket keresik

Ismét meghirdették az ország legrégebbi és legnépszerűbb környezetszépítő versenyét: a tavalyi sikereken felbuzdulva az önkormányzatok mellett ismét várják a lakosság jelentkezését is.

Héjj Vivien

Íme Palotavárosból egy szép példa

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap-archív

Újra összemérhetik szépségüket a virágos balkonok és kertek. A Virágos Magyarország verseny keretében idén is keresik a legvirágosabb otthonokat.

– A megmérettetés célja, hogy megmutassuk, milyen szépek az ország balkonjai és előkertjei, és milyen sokan tesznek azért, hogy saját környezetük szebb és vonzóbb legyen. A Virágos balkonok, virágos kertek versenyre magánszemélyek pályázatait várjuk. Saját készítésű fényképek beküldésével bárki részt vehet a versenyen két kategóriában – olvasható a pályázati kiírásban.

Íme Palotavárosból egy szép példa
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap-archív

A pályaműveket elektronikus úton lehet feltölteni a palyazat.viragosmagyarorszag.hu oldalra. Pályázni a május 3. napján vagy azt követően készült, dísznövényeket, fűszernövényeket, zöldségeket, gyümölcstermő növényeket kiemelő, a kerti kompozíciót is bemutató fotókkal, illetve egy maximum négyszáz karakteres leírással lehet az alábbi kategóriákban: legvirágosabb balkon, legvirágosabb előkert.

A jelentkezéseket június 15-ig várják a szervezők. Ezt követően szakmai zsűri értékeli a pályaműveket, a nyertesek pedig jutalomban részesülnek. A tavalyi versenyen többek között Béndek Adrienn fehérvári óvónő balkonját is díjazták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában