Frissen Fejérből

2021.04.22. 07:20

Új jegyautomaták érkeznek a megyébe

Elkezdődött a MÁV-START új típusú jegy- és bérlet automatáinak 60 napos éles utasforgalmi próbaüzeme, egyelőre Budapesten.

FMH

A Nyugati pályaudvaron tesztelik az új automatákat

Fotó: MÁV

Az utasok visszajelzéseit a jegyértékesítési folyamat végén felugró QR-kóddal elérhető online felhasználói elégedettséget mérő kérdőívvel vizsgálja a vasúttársaság. Az éles próbaüzemet követően, a gyártóval közösen kiértékelik a szakemberek a tapasztalatokat. Ezután, várhatóan idén nyár végén kezdődhet meg a további 362 darab, új típusú automata telepítése. Heti átlagban 15 darabbal bővül a MÁV-Start meglévő automata állománya 2022 februárjáig. A vasúttársaság régebben telepített automatái közül eddig több mint 60 frissült az új, MÁV Szolgáltató Központ által fejlesztett jegyértékesítő (JÉ) szoftverrel, amik szerte az országban, Pécstől Vácig, Gyulától Mosonmagyaróvárig teljesítenek szolgálatot.

A Nyugati pályaudvaron tesztelik az új automatákat
Fotó: MÁV

Az új készüléket elsősorban a győri, az esztergomi, a szobi, a veresegyházi, a székesfehérvári, a pusztaszabolcsi, a hatvani, a ceglédi, az újszászi, a lajosmizsei és a kunszentmiklós-tassi vasútvonalon telepítik. Közülük 100 kizárólag bankkártyás, míg 275 vegyes, kártyás és készpénzes fizetésre is alkalmas.

A berendezések a korábbiaknál strapabíróbbak, korszerűbbek, magas szintű biztonságrendszerrel (kamera, riasztó, pénzfestés) rendelkeznek. Az elővárosból leszerelt eszközök új helyszíneken, jellemzően a nagy utasforgalmú vidéki állomásokon és megyeszékhelyeken szolgálják tovább az utasok kényelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában