Frissen Fejérből

2021.04.24. 07:20

Nemes cél érdekében kérik a város segítségét

A székesfehérvári Fidesz-frakció számára is fontos a járvány miatt árván maradt gyermekek támogatása.

Baráth Eszter

Fotó: FMH-archív (Pesti Tamás)

Molnár Tamás, a város Fidesz-frakciójának vezetője sajtótájékoztató keretein belül hivatalosan is felkérte Cser-Palkovics András polgármestert, hogy támogassa Áder János köztársasági elnök kezdeményezését, amely a Covid–19 okozta betegség miatt elárvult gyermekeket hivatott segíteni. A frakcióvezető kiemelte, a járvány már több mint egy éve tart, de még mindig van tennivaló. Ezért az országos kezdeményezés mellett a polgármestertől kérte, hogy a székesfehérvári lakosság számára is hozzon létre olyan szociális alapot, amellyel azokat támogatják, akik a járvány miatt veszítették el hozzátartozójukat. Molnár Tamás kiemelte, a frakció számára rendkívül fontos az árvák támogatása, ezért tiszteletdíjukból összesen 1 millió forintot utaltak át a város járványvédelmi alapjába.

Molnár Tamás frakcióvezető
Fotó: FMH-archív (Pesti Tamás)

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, Cser-Palkovics András és Székesfehérvár önkormányzata a kezdeményezés mellé áll, a költségvetés módosítását követően 2,5 millió forintot utalnak át Áder János alapítványának, amint az hivatalosan megalakul. A polgármester a frakció lokális irányú kérésének is eleget tesz. Mint korábban elmondta, kidolgozás alatt áll egy olyan támogatói alap, amely a szociális alapon támogatja a járványban elhunytak családját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában