Frissen Fejérből

2021.04.20. 12:33

Nem maradtak becsomagolva a fehérvári facsemeték

A megyeszékhely számos pontján, a frissen elültetett facsemetéken lévő zsákok azt a gondolatot kelthették, hogy nem lettek kicsomagolva, rajtuk maradhatott a gyökérzetük, földlabdájuk csomagolása.

feol.hu

Forrás: Cser-Palkovics András facebook oldala

Természetesen erről szó sincs – magyarázta közösségi oldalán megosztott bejegyzésében a város polgármestere. A fák körüli zöld zsákok ugyanis, öntözőzsákok. Lényegük, hogy feltöltésük után, egyenletesen csöpög ki belőlük a víz a fa tövébe, ezáltal ösztönözve mély gyökerezésre a fákat. Időjárástól függetlenül, heti egy-két alkalommal szükséges feltölteni őket. A zsákokból kijutó víz teljes mennyiségében a döldbe jut, nincs vízveszteség, így igen víztakarékos, hatékony megoldás. Egy fa, az ültetést követően legalább 2-3 évig igényli a rendszeres öntözést, míg megfelelő gyökérrendszert fejleszt és képes magát is ellátni. Ezzel a technikával sokkal takarékosabban, tehát környezetbarátabb módon növelhető a város faállománya évről-évre. A zsákok egyébként strapabíró, tartós anyagból készülnek, ezáltal akár több fa felcseperedését is kiszolgálhatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában