Koronavírus Fejérben

2021.04.13. 07:15

Munka járvány alatt – Közös színválasztás után jött a festés az enyingi művelődési házban

Se szeri, se száma, ahány alkalommal megírtuk már: a pandémiát minden szolgáltató igyekszik a lehető legjobban kihasználni. Így tettek Enyingen is.

Szanyi-Nagy Judit

A szemnek is kellemes környezet fogadja majd az újra betérőket

Fotó: Enying közösségi oldala

Azon a településen, ahol ugyancsak nagy keletje van a kultúrának, hiszen ha – járványhelyzeten kívül – a könyvtár vagy a művelődési ház kínálatára nézünk, nem találunk olyan hónapot, amikor ne lenne valamilyen esemény. E rendezvények híján az egyéb munkálatok kerültek előtérbe az utóbbi helyszínen is.

Nemes Diána intézményvezetőtől tudjuk: a településközpontban álló kultúrház kifestésére régóta készültek már, a munkát most végezhették el.

– Ha már zárva kell tartanunk, úgy éreztük, elérkezett a megfelelő alkalom: nekiláttunk a beltér csinosításának! – újságolta a vezető. Lapunknak azt is elmondta, a munkálatoknak lényegében csupán az anyagköltségét kellett fedezniük, mivel minden mást ők maguk – értsd: az intézmény dolgozói, 5 személy, ebből 1 férfi és 4 nő – végeztek el. Így asztalokat, falakat, ajtókat festettek, ahol szükséges volt, csiszoltak, ahol pedig a fal megkívánta a meszelést, ott a városgondnokság segített. Amint a munka oroszlánrésze, úgy az előkészületek is közösek voltak: a színeket együttesen választották ki. Céljuk volt, hogy vonzóbbá, barátságosabbá tegyék a környezetet maguk és vendégeik számára.

A szemnek is kellemes környezet fogadja majd az újra betérőket
Fotó: Enying közösségi oldala

– A lelkesedésünk nem lankad, a kollégák odaálltak mind az ügy mellé! – örömködött Diána. Majd hozzátette: jelenleg magaságyásokat csinálnak, s gőzerővel készítik a raklapbútorokat a vágyott nyári táborra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában