Frissen Fejérből

2021.04.27. 10:00

Május végére megújul a fehérvári strand nagymedencéje

Városi forrásból felújítják a strand nagymedencéjét. Cser-Palkovics András polgármester ma reggel a közösségi oldalán közzétett videóban adta hírül: 110 millió forint értékben, 27 tonna vasanyag, 300 köbméter beton felhasználásával kerül sor az átfogó felújításra, a gépészeti hálózat cseréjével. A munkálatok elkezdődtek, a Városgondnokság május végére tervezi az átadást – és ahogy az időjárás engedi, a lakosok júniusban birtokba vehetik a megújult medencét.

ÖKK / feol.hu

Már látogatható volt a fehérvári strand is

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

„2018-ban meg tudtuk újítani a teljes strandterületet, nagyon-nagyon sokan örültek ennek – és már akkor jeleztük, hogy szeretnénk a nagymedencével folytatni. Ez most megtörténik: 110 millió forintból újítjuk meg a nagymedencét és annak környékét, térkövezéssel, a teljes csőhálózat megújításával, új fólia kerül a medencetérre, és új csempézést is kap. Teljesen saját beruházásban valósítja ezt meg a Városgondnokság.” – adta hírül egy ma reggel közzétett videóban Cser-Palkovics András polgármester a közösségi oldalán. A munkálatok várhatóan május végéig befejeződnek, és ha az időjárás lehetővé teszi a strand megnyitását, a lakosok birtokba vehetik a megújult medencét. A polgármester elmondta, hogy a folytatásban egy új sátor létrehozása a cél: ezzel hosszútávon megoldódna, hogy folyamatosan működhessen két nagymedence az uszodában, illetve a strandon.

A jelenleg folyó felújítás során kicserélték a megközelítőleg 30 éves nagymedence elavult gépészeti vezetékeit: a teljes körű nyomóvezeték és a víz-gépészeti vezetékek cseréjével. A padlószint megemelése miatt megmagasították a medence peremét, összesen 300 köbméter betont és 27 tonna vasanyagot építettek be. A medencét újrafóliázzák, a peremre ízléses, csúszásmentes hidegburkolat kerül; illetve 700 négyzetméteren kicserélik a térkőburkolatot is a medence körül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában