Tegyünk a Földért!

2021.04.03. 15:01

Lelkes önkéntesek szedték a szemetet Fülén – Négy tételben

Németh Mária rendkívül büszke a családjára: még az unokái is szedték a szemetet! Rajna Zoltán örömét és köszönetét fejezte ki a fülei önkormányzatnak, hogy a Bánya dűlőben – az általa is jelzett – felgyülemlett óriási szeméthalom eltűnt.

V. Varga József

Szemét szemét hátán – zsákok és konténerek

Fotó: Miskei Rita

Nincs is jobb, mint egy szülinapi szemétszedés… – Schermann Tamás a falu közösségi oldalán tett bejegyzésében ironikusan egyúttal arra is utalt, hogy az önkéntesek töretlen lelkesedéssel újra és újra vértet öltenek, és hadat üzennek a szemetelőknek, az illegálisan lerakott hulladékoknak.

Hazánk számára kiemelt cél a környezet védelme, hiszen mindannyian tisztább környezetet szeretnénk. A kormány által elindított Tisztítsuk meg az országot! projekt az illegális hulladéklerakás elleni küzdelem kiemelkedő programja, amelyben 2020 és 2022 között négy ütemben került, kerül sor a közforgalmú területek megtisztítására. Az első két ütem pályázatai az önkormányzatok számára érhetők el a Belügyminisztériumnál, a másik pedig a civil és gazdálkodó szervezetek, valamint az egyházi jogi személyek számára az Innovációs és Technológiai Minisztériumnál.

– Füle önkormányzata a belügyminisztériumi pályázaton 1,48 millió forint támogatást nyert a projektre – mondta el lapunknak Kiss Róbert polgármester. – A munkálatok több fázisban zajlottak: hétköznaponként az önkormányzat és a szövetkezet dolgozói járták a települést, és szedték a szemetet, négy hétvégén keresztül pedig az önkéntesek közreműködésével tisztult meg környezetünk. Egyebek mellett a Káposztás-patak mentén, a Kő-hegy környékén, a focipályánál a téglaház környékén, az Alsó-hegyen és a bánya területén

Szemét szemét hátán – zsákok és konténerek
Fotó: Miskei Rita

Megtudtuk: az akciók során összesen 10 konténernyi (mintegy 80 köbméter) szemét összegyűjtése és elszállítása valósulhatott meg. Az illegális szemetelők súlyos pénzbírsággal sújthatók, a tevékenység felszámolásában, a „rajtakapásban” pedig a veszélyeztetett területekre kihelyezett térfigyelő kamerák is segítenek – tette hozzá a faluvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában