Koronavírus Fejérben

2021.04.07. 11:30

Komplex intézkedési terv alapján zajlik a harc a koronavírussal szemben Fejér megyében

Felkészülten. Máshogyan nem lehet sikerre vinni az immár több mint egy éve hazánkban is jelen lévő koronavírus ellen folytatott küzdelmet.

Szanyi-Nagy Judit

A teljes megyét érinti az intézkedési terv, így az ercsi egészségházat is

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Erről a felkészültségről árulkodik az a dokumentum is, amely a minap hozzánk is eljutott, s amely a Fejér megyét érintő Intézkedési terv címet viseli. Noha a keltezés március 24-et mutat, az abban foglalt információk – tudomásunk szerint – jelenleg is érvényben vannak. A dokumentumot az Országos Kórházi Főigazgató, az operatív törzs ügyeleti központja, a Fejér Megyei Védelmi Bizottság, az OMSZ, valamint valamennyi érintett felelős megkapta.

Ez alapján Fejér megye hét intézménye érintett a feladatok kiosztásában, teljesítésében. Az irányító kórház a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház (vezetője: Bucsi László), melynek szakmai irányítása alá további hat „intézmény” tartozik: a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet (Mészáros Lajos), a Bicskei Egészségügyi Központ (Balogh Gyula), a Szakorvosi Rendelőintézet, Velence (Ferencz Péter), a Sárvíz Kistérségi Járóbeteg Szakrendelő, Aba (Viola Zsuzsanna), az Ercsi Egészségügyi Központ (Bukovi Mária) és a Fejér megyei kollegiális szakmai vezető háziorvos (Török Péter).

A teljes megyét érinti az intézkedési terv, így az ercsi egészségházat is
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A pontos feladatköröket személyekhez a továbbiakban nem kötjük; innentől igyekszünk olvasóinknak is bemutatni az intézkedési terv komplexitását, azt, hogy a háttérben milyen folyamatok is zajlanak az egészségügyi intézményekben. Így a szervezési, irányítási feladatok témakörében kijelölt felelősei vannak a külső kapcsolatok fenntartásának, vagy az operatív törzs tájékoztatásának az ügyeletért felelős személyekről.

A védekezési feladatok között (felelősökkel) szerepel a naprakész, hiteles adatszolgáltatás, a betegágy mellett szerzett és vírussal összefüggő tapasztalatok jelentése, a Covid-gyógyulást segítő gyógyszerek alkalmazásának elősegítése, napi jelentés a tényleges ágyak számáról, kihasználtságáról, a gyanús páciensek kiszűrése, a temetkezési folyamatok felügyelete és a halasztható kórházi kezelések megítélése.

Ezenkívül a humán erőforrással (egészségügyi dolgozók) és az eszközökkel, költségekkel is gazdálkodni igyekeznek az említett intézményekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában