Frissen Fejérből

2021.04.09. 07:00

Kiállnak a Fejér megyeiek az éhes mentők mellett – Videón nyilatkozott a feljelentett mentőtiszt is

Több vendéglátóegység is csatlakozott az akcióhoz a megyében, s viszi, adja a szolgálatban lévő mentőknek az ételt. Így reagálva arra a félelmetesen kisstílű feljelentésre, amelyben valaki lefotózta a mentőállomásra visszatérő mentőt hamburgervásárlás közben.

S. Töttő Rita

Több vendéglátóegység – így a képünkön szereplő lepsényiek – is csatlakozott az akcióhoz a megyében, s viszi, adja a szolgálatban lévő mentőknek az ételt. Így reagálva arra a feljelentésre, amelyben valaki lefotózta a mentőállomásra visszatérő mentőt hamburgervásárlás közben. De mások is kifejezték már hálájukat: volt, aki magyar zászlót kötött az állomás elé köszönöm felirattal, gyerekek húsvéti csokoládét és rajzokat küldenek, legutóbb pedig mécsesekkel köszönték meg a munkájukat.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Nagyot szólt az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) nyilvánosságra hozott története arról a levélről, melyet egy máig ismeretlen személy küldött az OMSZ vezetőjének, gyakorlatilag feljelentve ezzel egy mentőt, aki meg merészelt állni hamburgert vásárolni az utcán. Még fényképet is készítettek az ominózus esetről. A mentőállomásra tartó mentő 1 perc 51 másodpercet töltött a vásárlással, ráadásul a hamburgert meg sem tudta enni az állomáson, mert indultak a következő helyszínre.

Több vendéglátóegység – így a képünkön szereplő lepsényiek – is csatlakozott az akcióhoz a megyében, s viszi, adja a szolgálatban lévő mentőknek az ételt.
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Felháborított az eset, amikor olvastam róla – mondta el a hírlapnak Koltainé Gocza Mónika, a lepsényi Farkas Tanya étterem vezetője, aki ezt követően nem tétlenkedett, s felhívást tett közzé: a szolgálatban lévő mentőknek ingyen jár tőlük az étel. – Vinni is szoktunk nekik pizzát az állomásra – mesélte, ahogy azt is: – A 7-es főút mellett vagyunk, negyedóránként száguldanak el mellettünk a mentők szirénázva. Eszméletlen a munka, ami most rájuk hárul. Bármikor jöhetnek, ha szolgálatban megéheznek, csak telefonáljanak előre, hogy összekészítsük az ételt.

Hasonlóképpen gondolkodott más vendéglátós is, például a Zing Burger. Troják Anett, a fehérvári étterem vezetője szintén azonnal cselekedett, amikor a hamburgeres történetről hallott: – Megkérdeztem a mentőállomáson, hányan teljesítenek szolgálatot egy műszakban, s annyi burgert vittünk nekik, hogy mindenkinek jusson. Nem sajnáljuk tőlük azt az 1 perc 51 másodpercet – tette hozzá.

Folyamatos a hajtás a mentőknél – de néha nekik sem árt enni...
Fotó: Fehér Gábor (Fejér Megyei Hírlap-Archív)

De mások is figyelnek a mentőkre. Fehérváron például egy óvoda küldött nekik húsvétra csokoládét. Máskor pedig gyerekrajzokkal vidítják fel a folyamatosan hajtó mentőket. A fehérváriak, ahogy máshol is, manapság szinte pihenőidő nélkül dolgozzák végig a heteket.

Az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán megjelent egy rövid videónyilatkozat is, melyben az egyik feljelentett életmentő, Buvár Mariann szólal meg az események hatására.

https://www.facebook.com/watch/?v=496576984810815

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában