Frissen Fejérből

2021.04.29. 07:15

Állami gondozott gyerekek munkába állását segíti a vendéglátói mentorprogram Fehérváron

Vendéglátói mentorprogram segíti az állami gondozott gyermekek munkába állását és pályán maradását.

Baráth Eszter

Ruprecht László, Cser-Palkovics András, Fülöp Attila, Halász Norbert és Lehrner Lóránt beszélt a fontos küldetésről

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesülete 2020-ban, az Emmi támogatásával indított mentorprogramot gyakorlati képzéssel egybekötve, hogy az állami gondozott gyermekek számára életpályamodellt mutassanak be. A program keretein belül közösségi programokkal a vendéglátás különböző területeit is megismerhetik a fiatalok.

Halász Norbert, a miskolci alapprogram elindítója, Ruprecht László, a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesületének elnöke, Fülöp Attila, az Emmi szociális ügyekért felelős államtitkára, Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és Lehrner Lóránt, a programhoz újonnan csatlakozó fehérvári étterem tulajdonosa tartott sajtótájékoztatót.

Ruprecht László, Cser-Palkovics András, Fülöp Attila, Halász Norbert és Lehrner Lóránt beszélt a fontos küldetésről
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Halász Norbert elmondta, az alapprogram elindításával céljuk az volt, hogy a vendéglátás területén pótolják a hiányzó humánerőforrást és gasztroélmények segítségével megkedveltessék a pályát a fiatalokkal. Ruprecht László hozzátette, a programban részt vevők számára lehetőség nyílik a biztos elhelyezkedésre, ami akár egyesületük éttermeinek valamelyikében is megvalósulhat.

Cser-Palkovics András kiemelten fontosnak tartja a kezdeményezést. Ennek köszönhetően olyan lehetőségek nyílnak meg a fiatalok előtt, amelyek segítségével tudatosan választhatnak pályát és a jövőben szakmailag és emberileg is érvényesülhetnek. Fülöp Attila úgy véli, fontos, hogy olyan partnerekkel dolgozhassanak az állami gondozott gyermekek, akik segítik őket a felnőtté válásban.

Lehrner Lóránt kiemelte, várják, hogy minél több fiatalt köszönthessenek kollégáik és leendő kollégáik között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában