Koronavírus Fejérben

2021.04.12. 18:01

Enyhén csökken Székesfehérváron a koronavírus örökítőanyagának mennyisége

Országos átlagban stagnál a vírus örökítőanyagának mennyisége a szennyvízben, de vannak városok, ahol csökkenést, és van, ahol emelkedést látnak – mondta hétfőn az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tiszti főorvos.

MTI

Nagykanizsa, 2020. mjus 22. Adamcsik Orsolya, a Pannon Egyetemhez tartoz Sos Ern Vztechnolgiai Kutat-Fejleszt Kzpont kutatja centrifugba helyez mintt, amikor szennyvzbl kszt a koronavrus kimutatsra alkalmas koncentrtumot a MOL nagykanizsai laborjban 2020. prilis 20-n. Az Innovcis s Technolgiai Minisztrium (ITM) tmogatsval a Pannon Egyetem, a Pcsi Tudomnyegyetem s a Mol egyttmkdsben kilenc vrosban indul kutatmunka a koronavrus kimutatsra a kommunlis szennyvizekbl. MTI/Varga Gyrgy

Fotó: Varga György

Emelkedést tapasztalnak Egerben, Salgótarjánban, Szombathelyen, Veszprémben, Pécsett, míg Békéscsabán, Debrecenben, Győrben, Székesfehérváron, Zalaegerszegen és Kecskeméten enyhe csökkenés figyelhető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában