Frissen Fejérből

2021.04.01. 17:05

Elbúcsúztak egy legendás ejtőernyőstől

Tihanyi Tamás

A dunaújvárosi ejtőernyőzés ismert és elismert személyisége, Felföldi János 68 éves korában átlépte a földi élet határait és átadta helyét az emlékezésnek. Érzelmeikben és gondolataikban megrendülten búcsúztatták őt április első napján a kisapostagi temetőben.

Felföldi János 1972-ben, 18 évesen hajtotta végre az első ejtőernyős ugrását. Ez az élmény egész életét meghatározta és igazából soha többé nem tudott megválni ennek varázsától, mindaddig, amíg 1993-ban több, mint 1500 ejtőernyős ugrás végrehajtása után befejezte pályafutását.

Nagy felelősséget vállalt, amikor 1983-ban szeretett szakmáját feladva elvállalta a dunaújvárosi repülőtér függetlenített ejtőernyős oktatói pozícióját és ezzel egy új, fellendülő irányt adott a helyi sportéletnek.

Csodálattal tekintettek munkabírására, lelkesedésére, amivel fáradhatatlanul szervezte az ejtőernyős üzemnapokat, a bemutató ugrásokat, oktatott és ejtőernyő beugrásokat végzett, elindította az Ejtőernyős Kohász Kupa versenysorozatot és amikor a becsület azt diktálta, bátran beállt versenyezni, ahol sokszor a fiatalabbakat megszégyenítő eredményeket ért el. Különös érzékenységgel fordult a fiatalok felé, nagyon sokan tőle tanulták meg az ejtőernyőzés alapjait. Nagyon sokakat ő segített ki először az AN-2-es ajtaján, amikor úgy érezték, hogy bénultan állnak a nagy semmi küszöbén.

Csütörtökön búcsút intettek mindazok, akikre Felföldi János személye, munkássága hatással volt. Búcsúzott az egész magyar ejtőernyős közélet, a Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége és a Magyar Ejtőernyős Szövetség is.

A bajtársak megőrzik őt szeretetükben azt kívánva, hogy övezze őt, példáját, munkásságát örök tisztelet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában